Didžiosios Britanijos provincijos miesteliuose sezono sensacija tapo pyragai arba kebabai su voveriena. Pagrindinė priežastis – labai padidėjusi pilkųjų voverių populiacija.
Nuo 2008 metų tokias voveres oficialiai leidžiama šaudyti. O dabar išpopuliarėjo patiekalai su voveriena, ši mada atriedėjo ir iki Londono. Vienas prekybos tinklas voveriena pradėjo prekiauti taip kaip ir vištiena ar kiauliena, skelbia „The Press Association“.Kol kas voveriena nėra labai populiari. Per savaitę parduota tik 10–20 tokios mėsos pakuočių. Tačiau prekybos tinklo savininkai tikisi, kad bėgant laikui voveriena taps normalia preke.
„Protestuojančios aplinkosaugos organizacijos vadina mus žudikais, – laikraščiui „Metro“ sakė vienos ekologiškais produktais prekiaujančios fermos savininkas. – Tačiau tų, kurie skerdžia triušius ar kengūras, niekas nevadina kraugeriais. O koks skirtumas? Be to, klysta manantieji, kad voverienos niekas niekada nevalgė. Kadaise voveriena buvo populiari dietinė mėsa. Triukšmas kilo tada, kai voveriena imta prekiauti Anglijoje.“
Vienos voverės mėsa kainuoja 4,5 svaro sterlingų.
„Jos skonis panašus į triušienos ar vištienos, – sakė vienos kavinės, kurioje galima paragauti voverienos, šeimininkas. – Nors žmonės ir stebisi, užsisako voverienos paragauti. Iki šiol neįprasčiausia buvo viename bare parduodama balandiena. Bet ir prie to žmonės priprato.“