• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nė vienas tikras lietuviškų Kūčių stalas neapsieis be kūčiukų. Kiekviena šeimininkė dažniausiai turi šiek tiek savitą iš kartos į kartą perduodamą receptą, tačiau juk kartais norisi ir šiek tiek paeksperimentuoti. Maisto tinklaraščio autorė Ilona Juciūtė siūlo pasigaminti spalvotų ir mėlynėmis praturtintų Kūčiukų.

6

Nė vienas tikras lietuviškų Kūčių stalas neapsieis be kūčiukų. Kiekviena šeimininkė dažniausiai turi šiek tiek savitą iš kartos į kartą perduodamą receptą, tačiau juk kartais norisi ir šiek tiek paeksperimentuoti. Maisto tinklaraščio autorė Ilona Juciūtė siūlo pasigaminti spalvotų ir mėlynėmis praturtintų Kūčiukų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spalvoti Kūčiukai išties papuoštų bet kurį Kūčių stalą, tačiau ar tai nereiškia, kad reikės naudoti nenatūralias dažančias medžiagas? Dėl to galite būti ramūs – rausva spalva išgaunama naudojant visiškai natūralią priemonę – liofilizuotus burokėlių miltelius.

REKLAMA

Liofilizuoti vaisiai ir daržovės išsaugo visas naudingas medžiagas, skonį ir formą, nes staigaus šaldymo itin aukštoje temperatūroje būdu iš jų yra ištraukiamas visas vanduo.

„Visas gamybos būdas, neskaitant, jau minėtų priedų, praktiškai niekuo nesiskiria nuo tradicinių kūčiukų. Dar daugiau – jis visiškai atitinka pasninko tradiciją, nes gaminant naudojami tik augalinės kilmės produktai“, - pasakojo tinklaraštininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Norėdami pasigaminti splavotų ir su mėlynėmis kūčiukų, 10 g sausų mielių išmaišykite su 200 ml šilto vandens. Tada į jį suberkite apie 2 šaukštus cukraus. Į pusę kilogramo miltų dubenyje supilkite 50 g aguonų ir vandenyje ištirpdytas mieles su cukrumi. Tada įpilkite du šaukštus aliejaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viską išmaišykite, išminkykite tešlą ir perskirkite ją į dvi dalis. Į vieną dalį berkite burokėlių miltelių, į kitą – įmaišykite liofizuotas mėlynes. Palaikykite tešlą šiltai apie pusvalndį, kad ji iškiltų, tada perminkykite ją ir formuokite kūčiukus. Mažesni tešlos gabalėliai reikš, kad kūčiukai bus traškesni, didesni leis jiems būti šiek tiek minkštesniais.

Suformuotus kūčiukus dėkite į skardą ant kepimo popieriaus, šaukite į orkaitę įkaitintą iki 190 laipsnių ir kepkite 20–30 minučių. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų