Mėgstu žuvį ir jūros gėrybes. Labai. Ir štai čia - paprastas, bet gardus krevečių užkandukas.
REKLAMA
REKLAMA
Jam pasigaminti naudojau:
- ~240g šaldytų baltakojų krevečių uodegėlių (apvirtų)
- keletą šaukštų citrinų sulčių
- 4 šauštus alyvuogių aliejaus
- nedidelį gabaliuką [tokio, kaip mažasis pirštas, dydžio] šviežio imbiero
- porą skiltelių česnako
- keletą šakelių šviežių petražolių
Gaminama taip:
REKLAMA
Krevetes atšildom. Nusausinam. Tada plonom riekelėm supjaustom česnaką, susmulkinam petražoles, imbierą nulupam ir sutarkuojam. Keptuvėj įkaitinam aliejų. Dedam ten imbierą, česnaką, krevetes. Pakepam kelias minutes. Tuomet pilam citrinų sultis, galim dar pagardint pipirais, taip pat galima dėti šviežių čili pipirų. Dar šiek tiek pakepam.
Viskas. Valgoma su skrudinta duona, kurią labai skanu pamirkyti į susidariusį kepant krevetėms, padažiuką.
Skanaus!
Šaltinis: "Jamie Oliver: Laimingos virtuvės dienoraštis".
REKLAMA