• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikos mitybos specialistai šiurpsta išvydę, kokiomis maisto porcijomis save apdovanoja žmonės. Vis dėlto alkis yra nekontroliuojamas dalykas, tad dažnas pripažins, kad valgo iki „sprogimo“.

17

Sveikos mitybos specialistai šiurpsta išvydę, kokiomis maisto porcijomis save apdovanoja žmonės. Vis dėlto alkis yra nekontroliuojamas dalykas, tad dažnas pripažins, kad valgo iki „sprogimo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

REKLAMA

Visgi šokiruojanti statistika ir gąsdinimai, kad 2025 metais kas antras žmogus turės viršsvorio, skatina žmones atkreipti daugiau dėmesio į įpročius. Procesai ir pokyčiai vyksta lėtai, o medikai tikina, kad dabartinė karta kenčia nuo „naujų ligų“ – tai stresas, nesveika mityba, besaikis medikamentų vartojimas ir žalingi įpročiai.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausia, kad neigiamos emocijos darbe ar santykiuose žmonės gadina ne tik sveikatą, bet žmonės skatina griebtis nesveiko maisto. Tai nulemia, kad kad prekybos centruose perkamų produktų kilograminė suma per pastaruosius 50 metų padvigubėjo, tad žmonės valgo maistą be jokio ribojimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtent todėl Anglijos daktarai paskelbė tikslius skaičiavimus, kaip turėtų atrodyti skirtingų produktų porcijos. Savo mitybą stebintys žmonės dažnai vadovaujasi saujos principo taisykle, tačiau galerijoje išvysite, kad žmonės razinų turėtų suvartoti tiek, kad atstotų degtukų dėžutę.

Kitas svarbus patarimas – valgykite iš mažesnių, raudonos spalvos lėkščių, nes kitaip jausite alkio pojūtį ir norėsite suvalgyti daugiau.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų