- Špinatai, 400 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Sviestas, 50 gramų
- Sultinys, daržovių kubelis, 1 vienetas
- Grietinė, padažui
- Fermentinis sūris, padažui
- Muskatas, truputį
- Druska, pagal skonį
- Petražolės, truputį
Gaminimas:
Svogūną nulupti ir supjaustyti kubeliais. Bulves nuskusti ir taip pat supjaustyti kubeliais. Puode išlydyti sviestą, jame pakepinti svogūnus, į tą patį puodą sudėti bulves ir taip pat apkepti.
Užpilti vandens, kad semtų bulves, paskaninti druska ir virti kol bulvės išvirs. Nuimti nuo viryklės.
Špinatus gerai nuplauti ir išpjauti kotus. Išdorotus špinatus sudėti į puodą, užberti muskato, petražolių uždengti dangčiu ir palikti apie 5 min pastovėti.
Kai špinatai suminkštės, sriubą sutrinti elektriniu trintuvu, kad būtų vientisa ir be gumulelių.
Fermentinį sūrį sutarkuoti ir sumaišyti su grietine.
Špinatų sriubą patiekti su grietinės/sūrio kremu.