• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dalyvaudamas internetiniame pramoginiame projekte „Siurprizas lėkštėje“, žavusis dainininkas Egidijus Sipavičius atsiskleidė ir kaip puikus kulinaras. Vyras meistriškai susidorojo su visais iššūkiais ir kartu su prancūziško restorano St. Michel šefe Danute pagamino ne tik prancūzų itin mėgiamą perlinę vištą, bet ir pasakiško skonio, damų itin pamėgtą desertą Creme brulee.

Dalyvaudamas internetiniame pramoginiame projekte „Siurprizas lėkštėje“, žavusis dainininkas Egidijus Sipavičius atsiskleidė ir kaip puikus kulinaras. Vyras meistriškai susidorojo su visais iššūkiais ir kartu su prancūziško restorano St. Michel šefe Danute pagamino ne tik prancūzų itin mėgiamą perlinę vištą, bet ir pasakiško skonio, damų itin pamėgtą desertą Creme brulee.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dainininkas prisipažino, kad pats nėra didelis smaližius, bet paties gamintas Creme brulee jam labai patiko: „Labai nustebau, kad šis desertas taip paprastai pagaminimas, juk Creme brulee atrodo toks ypatingas, tik ne daugelyje restoranų patiekiamas skanumynas, o pasirodo, jis nereikalauja nei daug laiko, nei pastangų“.

REKLAMA

Saldumynais nepiktnaudžiaujantis atlikėjas pasakojo, kad skaniausio savo gyvenime deserto jis paragavo vaikystėje. „Viename Kauno restorane būdavo toks nuostabus „Tulpės“ tortas iš vaflių perteptų sviestu ir šokoladu. Riebu, bet labai skanu”, – svajingai prisiminė E. Sipavičius. O dabar jis ypač mėgsta varškės sūrelius su aguonomis, prie desertų renkasi kavą ir nė už ką nevalgytų guminukų.

REKLAMA
REKLAMA

Pamatyti vaizdo įrašą, kaip daininkui sekėsi gaminti ir sužinoti puikiojo Creme brulee receptą galite puslapyje www.1000receptu.lt, „Siurprizas lėkštėje“ rubrikoje.

„Siurprizas lėkštėje“ – internetinis pramoginis projektas, kuriame Lietuvos garsenybės lankosi restoranuose ir kartu su skirtingų virtuvių šefais gamina įdomiausius tradicinius įvairių šalių patiekalus, gauna smagių kulinarinių išbandymų, dalinasi asmeniniais mėgstamiausiais receptais, gaminimo įpročiais bei dar negirdėtais nutikimais iš asmeninio gyvenimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Projekto „Siurprizas lėkštėje“ rėmėjai: buitinė technika „Bosch“ – profesionalas namuose, kuris palengvins kiekvieno virtuvės šeimininko darbą ir „Borjomi“ – geros savijautos po gardžių patiekalų rėmėjas.

E.Sipavičiaus gaminto Crème Brulee receptas:

Crème brûlée – garsus visame pasaulyje nuo pirmo šaukštelio pavergiantis tradicinis prancūziškas desertas. Minkšto kremo ir traškios karamelinės plutelės derinys – tiesiog užburia.

REKLAMA

Ingredientai:

Kiekis: 10 porcijų

Grietinėlė ( 35 % riebumo) 500 ml

Pienas 250 ml

Cukrus 150 ml

Kiaušinių tryniai 15 vnt.

Vanilinė lazdelė 1 vnt. arba 1 šaukštelis vanilinio cukraus.

Papuošimui:

Cukrus 200 g

Uogos pasirinktinai.

Gamybos procesas:

Pirmiausia sutrinkite kiaušinių trynius su cukrumi. Pašildykite pieną kartu su grietinėle ir vaniline lazdele 60 laipsnių temperatūroje. Gautą masę išpilstykite į indelius. Pasiruoškite skardą su šiltu vandeniu, sudėkite į ją paruoštus pusgaminius ir, uždengę dangčiu, dėkite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms.

REKLAMA

Ištraukę iš orkaitės, leiskite masei atvėsti, vėliau dėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai. Tada ant kiekvienos porcijos užberkite po 1 arbatinį (20 g) šaukštelį cukraus ir deginkite su karamelizatoriumi. Jei jo neturite, sudėkite indelius į skardą aukščiausioje pozicijoje ir kepkite apie 1 minutę. Cukraus plutelė turi būti traški, auksinės spalvos, o pati masė šalta.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų