Dainininkas prisipažino, kad pats nėra didelis smaližius, bet paties gamintas Creme brulee jam labai patiko: „Labai nustebau, kad šis desertas taip paprastai pagaminimas, juk Creme brulee atrodo toks ypatingas, tik ne daugelyje restoranų patiekiamas skanumynas, o pasirodo, jis nereikalauja nei daug laiko, nei pastangų“.
Saldumynais nepiktnaudžiaujantis atlikėjas pasakojo, kad skaniausio savo gyvenime deserto jis paragavo vaikystėje. „Viename Kauno restorane būdavo toks nuostabus „Tulpės“ tortas iš vaflių perteptų sviestu ir šokoladu. Riebu, bet labai skanu”, – svajingai prisiminė E. Sipavičius. O dabar jis ypač mėgsta varškės sūrelius su aguonomis, prie desertų renkasi kavą ir nė už ką nevalgytų guminukų.
Pamatyti vaizdo įrašą, kaip daininkui sekėsi gaminti ir sužinoti puikiojo Creme brulee receptą galite puslapyje www.1000receptu.lt, „Siurprizas lėkštėje“ rubrikoje.
„Siurprizas lėkštėje“ – internetinis pramoginis projektas, kuriame Lietuvos garsenybės lankosi restoranuose ir kartu su skirtingų virtuvių šefais gamina įdomiausius tradicinius įvairių šalių patiekalus, gauna smagių kulinarinių išbandymų, dalinasi asmeniniais mėgstamiausiais receptais, gaminimo įpročiais bei dar negirdėtais nutikimais iš asmeninio gyvenimo.
Projekto „Siurprizas lėkštėje“ rėmėjai: buitinė technika „Bosch“ – profesionalas namuose, kuris palengvins kiekvieno virtuvės šeimininko darbą ir „Borjomi“ – geros savijautos po gardžių patiekalų rėmėjas.
E.Sipavičiaus gaminto Crème Brulee receptas:
Crème brûlée – garsus visame pasaulyje nuo pirmo šaukštelio pavergiantis tradicinis prancūziškas desertas. Minkšto kremo ir traškios karamelinės plutelės derinys – tiesiog užburia.
Ingredientai:
Kiekis: 10 porcijų
Grietinėlė ( 35 % riebumo) 500 ml
Pienas 250 ml
Cukrus 150 ml
Kiaušinių tryniai 15 vnt.
Vanilinė lazdelė 1 vnt. arba 1 šaukštelis vanilinio cukraus.
Papuošimui:
Cukrus 200 g
Uogos pasirinktinai.
Gamybos procesas:
Pirmiausia sutrinkite kiaušinių trynius su cukrumi. Pašildykite pieną kartu su grietinėle ir vaniline lazdele 60 laipsnių temperatūroje. Gautą masę išpilstykite į indelius. Pasiruoškite skardą su šiltu vandeniu, sudėkite į ją paruoštus pusgaminius ir, uždengę dangčiu, dėkite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Ištraukę iš orkaitės, leiskite masei atvėsti, vėliau dėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai. Tada ant kiekvienos porcijos užberkite po 1 arbatinį (20 g) šaukštelį cukraus ir deginkite su karamelizatoriumi. Jei jo neturite, sudėkite indelius į skardą aukščiausioje pozicijoje ir kepkite apie 1 minutę. Cukraus plutelė turi būti traški, auksinės spalvos, o pati masė šalta.