• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie Danės upės įrengtoje rūkykloje suvertos supasi įvairiausios žuvys. Viename paviljonų – šviežia, kitame – rūkyta žuvis. Maždaug du trečdaliai – Lietuvoje auginta ar mūsų žvejų sugauta.  

Prie Danės upės įrengtoje rūkykloje suvertos supasi įvairiausios žuvys. Viename paviljonų – šviežia, kitame – rūkyta žuvis. Maždaug du trečdaliai – Lietuvoje auginta ar mūsų žvejų sugauta.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prekeiviai tikina, kad žuvis – ne senesnė nei dviejų parų ir aiškina, kaip atskirti, pavyzdžiui, šviežią menkę: reikia visada žiūrėti į akis: šios turi būti skaidrios. Tiesa, geresnė žuvis - ne kiekvieno kišenei.  

REKLAMA

„Pagal piniginę, kas turi pinigų, turtingi žmonės ungurius perka, rusai tokie, žinai, lietuviai va ešerius, skumbrę, menkę“, - aiškina palangiškis žvejys Marius Butkevičius.

Į paviljonus pirkėjus vilioja patrauklus vaizdas, kai matomas rūkymo procesas, keliais gabalėliais žuvies susigundo ir kruizinių laivų keleiviai. Tačiau visai kitokia situacija turgavietėse. Nors prekybininkai tikina įvedus eurą ir žuvies kainų nekėlę, ir kokybę giria, pirkėjų nėra.  

REKLAMA
REKLAMA

„Gal žmonės pinigų neturi? Kokią išvadą galima prieiti, tiktai tokią, kad jie neturi pinigų žmonės jau dabar. Jie ateina ir verčia į litus, kiek tas, kiek tas, kiek litais, sakom, gi eurais prekiaujam jau, vis tiek jiem reikia litų žinoti, kiek kainavo litais. Mes ir rašom visur, kiek kainavo litais, nes kiekvieną kartą klausinėja tą patį per tą patį, - gūžčioja pečiais pardavėja Birutė.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų