Apsilankęs pas gausią Kuklių šeimą iš Žiežmarių, Gian Luca pirmą kartą savo jėgas išbandė bulviakasyje. Kuklių šeimos siela baba Stasė pagamino šeimos firminių blynų, o garsusis virtuvės šefas parodė, kaip pasigaminti kitokius lietinius blynus iš bulvių, kuriuos praturtino savo gimtosios Italijos skoniais.
Bulviniai lietiniai itališkai
Blynams reikės: 2 kg bulvių; 1 vnt. kiaušinio; 5 v. š. miltų; 200 ml pieno; druskos.
Padažui reikės: saujos petražolių; 1 vnt. aitriosios paprikos; 1 vnt. šalotinio svogūno; 3 skiltelių česnako; druskos; pipirų; alyvuogių aliejaus; kumino; aitriosios paprikos.
Ruošiame blynus: rankomis sutarkuojame bulves, įberiame druskos. Viską gerai išmaišome ir pilame plaktą kiaušinį. Dar kartą išmaišius pilame pieną ir beriame miltus. Viską gerai permaišome ir kepame riebalais įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 2 minutes.
Gaminame padažą: susmulkiname petražoles, į grūstuvą įspaudžiame česnako skilteles ir negailime alyvuogių aliejaus. Smulkiai supjaustome trečdalį aitriosios paprikos, pusę šalotinio svogūno ir viską kartu dedame į grūstuvą. Gerai permaišius, pilame alyvuogių aliejaus ir beriame vieną arbatinį šaukštelį kumino ir aitriosios paprikos mišinio.
Blynus valgome šiltus – pagardiname itališku kumpiu, pelėsiniu sūriu, gabalėliu sviesto ir pagamintu padažu. Skanaus!