Taigi, jeigu trokštate, kad jūsų kiaušiniai luptųsi lengvai kaip niekada anksčiau, viskas ko reikia, tai į vandenį su kiaušiniais įdėti vieną šaukštelį kepimo miltelių. Būtent jie užtikrins efektingą kiaušinių lupimąsi.
Taip pat dar pernai metais drauge su portalo skaitytojais pasidalinome ir patarimais, ką daryti, kad verdami kiaušiniai nesuskiltų.
Prieš dedant kiaušinius į puodą, labai svarbu jų nedėti tiesiai iš šaldytuvo.
Išimkite juos maždaug prieš pusvalandį, leiskite jiems tapti kambario temperatūros ir tik tada dėkite į puodą. Taip pat svarbu neperpildyti puodo ir nesuspausti kiaušinių.
TINKAMAS VANDENS KIEKIS
Pasiruošus virti kiaušinius, paimkite didesnį virimo puodą ir pripildykite jį ketvirtadaliu puodo vandens. Vanduo neturėtų būti nei per daug karštas, nei per daug šaltas.
Sudėkite kiaušinius į vandenį, tuomet pripilkite dar vandens tiek, kad vanduo būtų dviem pirštais aukščiau už kiaušinius.
ACTAS IR DRUSKA
Uždenkite puodą dangčiu ir užvirkite vandenį, kol jis pradės kunkuliuoti. Tuomet įpilkite didelį šaukštą acto. Tai padės išlikti kiaušinio baltymams lukšte, jeigu netyčia kiaušinis vis dėlto suskiltų.
Taip pat yra manoma, kad įdėtas pusė arbatinio šaukštelio druskos padeda išvengti kiaušinių įtrūkimų, o kiaušinius bus lengviau nulupti.
VIRIMO LAIKAS
Atsižvelgiant į tai, kokius kiaušinius mėgstate, pateikiame lentelę, kuria pasinaudojus, galėsite numatyti optimalų kiaušinių virimo laiką.