Galima kepti ir orkaitėje, ir ant griliaus.
Jums reikės:
- 1 kg balto sūrio (kuo riebesnio)
- 1 kg įvairių daržovių
Paruošimas:
Imu kuo riebesnį baltą sūrį (tarkim yra šiuo metu "Šventinis") ir visą jį įtrinu prieskoniais. Prieskonius pasirinkite pagal skonį ir negailėkite - įtrinkite tikrai daug. Jei naudosite tik druską, jos taip pat negailėkite. Nes prieskonių ir druskos nebersite ant daržovių.
Daržovės gali būti įvairios. Visuomet naudoju pomirodus, paprikas, porus, taip pat gali būti cukinijos, moliūgas ir kt. Daržoves reikia supjaustyti stambiai.
Ant sviestinio popieriaus storą sluoksni apdedu daržovėmis, guldau sūrį ir tada vėl jį storai "užkloju" daržvovėmis. Sviestinį popierių užsuku ir visą tokį paruoštą gaminį vynioju į foliją - kelis kartus, kad neišbėgtų sultys.
Sūrį reikia kepti apie 1,5 val. Išėmus pjaustyti riekutėmis ir valgyti, kol karštas. Šaltas sūris nėra toks skanus, tačiau irgi valgomas.