Desertas patiksiantis ne tik vaikams
Jums reikės:
- 4 šaukštai cukraus
- 1 litras kefyro
- 5 kiaušiniai
- 3 šaukštai želatinos
- 2 pakeliai žėlė
- nutarkuota citrinos žievelė
- Pakelis vanilinio cukraus
Paruošimas:
Paruošti žėlė ir supjaustyti kubeliais. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių, išplakti su cukrumi ir padėti šaltai. Kefyrą supilti į dubenį, suberti nutarkuotas citrinos žieveles, vanilinį cukrų. Želatina išbrinkinti ir pašildyti ant mažos ugnies. Pamažu pilkite su cukrumi išplaktus trynius. Kai atvės, maišydami elektriniu plakikliu, lėtai supilkite į kefyrą. Sukrėskite iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus, atsargiai išmaišykite ir suberkite pjaustytus žėlė kubelius. Kefyro pudingą pilkite į formą ir ataušinkite.
REKLAMA