• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Dažniausiai nežinodavome, kam ruošiame desertus. Restoranas laikydavosi politikos, kad visi svečiai – VIP. Su ta mintimi ir dirbdavome – sukurti tai, kas geriausio“, – pasakojo prestižinio „Le Condon Bleu“ instituto absolventė, netrumpą laiką dirbusi Airijoje, 5* viešbučio „Merrion“ restorane Solveiga Grigalevičiūtė.

15

„Dažniausiai nežinodavome, kam ruošiame desertus. Restoranas laikydavosi politikos, kad visi svečiai – VIP. Su ta mintimi ir dirbdavome – sukurti tai, kas geriausio“, – pasakojo prestižinio „Le Condon Bleu“ instituto absolventė, netrumpą laiką dirbusi Airijoje, 5* viešbučio „Merrion“ restorane Solveiga Grigalevičiūtė.

REKLAMA

Tačiau informacija, anot jos, kartais „nutekėdavo“. Tiesa, netoli – tik tarp darbuotojų, bet tada kolektyvas turėdavo ką aptarti, rašo pranešime spaudai.

„Visi buvome pasirašę konfidencialumo sutartis. Net ir joms pasibaigus, negalime viešinti svečių nuotraukų, darbo paslapčių“, – sakė pašnekovė, užsimenanti, kad JAV prezidentą Bilą Klintoną, propaguojantį veganišką mitybą, jai teko palepinti vaisių lėkšte, grupės U2 narius – įmantriais pyragėliais, o karališkos kilmės svečius – popiečio arbatėle, su išskirtiniais teminiais desertais.

„Į viešbutį dažnai užsukdavo vienas iš X faktoriaus teisėjų. Jo mėgstamas desertas – braškės su grietinėle. Pasaulinio lygio žvaigždės mėgsta „Merrion“ ir jo virtuvės šefą – jis visada sulaukia komplimentų“, – sakė S. Grigalevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno „Saulės“ gimnaziją su pagyrimu baigusi mergina studijas pasirinko Dailės akademijoje. Čia „užsidirbo“ du diplomus – grafinio dizaino bei kultūros vadybos ir politikos.

REKLAMA

„Matyt, nesąmoningai jutau, kad šių mokslų ateityje man prireiks“, – šypsodamasi sakė kruopščiais piešiniais ant desertų savo klientus stebinanti konditerė.

Pabaigusi bakalauro ir magistro studijas, S. Grigalevičiūtė tapo tėvų verslo dalimi bei ėmėsi veiklos natūraliais kepiniais garsėjusiame „Lietuvos gurmane“.

„Bandžiau patirties semtis ir kitur, bet supratau, jog noriu mokytis iš geriausių ir ne bet ko, o desertų ruošimo. Iki šiol prisimenu močiutės gamintus skanėstus, tebeturiu jos receptų knygas. Matyt, vaikystės prisiminimai mane ir įkvėpė“, – sakė pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Mokslams ji pasirinko Londone veikiantį pasaulinio garso, kulinarų ir konditerių išaukštinto „Le Cordon Bleu“ instituto filialą. Čia taip pat baigė dvejas studijų kryptis.

„Grupės buvo nedidelės, nes paskaitos dažniausiai paremtos praktinėmis užduotimis. Žavėjo tai, kad galėjome žinių gauti iš geriausių pasaulio konditerių“, – kalbėjo pašnekovė.

Ji iki šiol tebebendrauja ir su dalimi dėstytojų, ir bendramokslių. Pastarųjų tarpe yra šokėjų, architektų, pasiturinčių namų šeimininkių, nuosavų desertinių įkūrėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Konditerija – tai ne tik mokėjimas sumaišyti kremą. Tai gebėjimas sukurti ir iš išorės, iš iš vidaus gražų desertą. Tvarų, skanų, tinkamos spalvos“, – vardino S. Grigalevičiūtė.

Pabaigusi mokslus iš Anglijos ji išvyko dirbti į Airiją, kur ir susidūrė su VIP svečiais. Būtent „Merrion“ ji galėjo tobulėti – panaudoti jau turimas žinias bei įgyti naujų. S. Grigalevičiūtė žavėjosi šefo receptais ir sprendimu popiečio arbatėliai patiekiamus mažutėlius desertus dekoruoti saldžiomis viešbutyje kabančių paveikslų kopijomis.

REKLAMA

„Merrion“ turi didžiausią privačią meno kolekciją Airijoje. Taip pat – savo prekinio ženklo rankų darbo šokoladą, šokoladinius putėsius, firminį Kalėdų pudingą“, – pasakojo S. Grigalevičiūtė.

Neseniai iš klajonių po užsienį grįžusi mergina atsidarė „Saldu“ desertinę, kurioje ruošia įmantriausius saldėsius.

„Neklysta tas, kas nieko nedaro!, – šypsosi S. Grigalevičiūtė, – Turiu dar daug ką išmokti, sužinoti, pamėginti. Bet žinau, kad labai myliu savo darbą ir pamoką, kad visi klientai yra VIP, išmokau gerai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų