Buvęs karališkosios šeimos virėjas Grahamas Newbouldas sakė, kad karališkosios šeimos nariai niekada neima kvadratinių sumuštinių. Tačiau jų keistas įprotis vengti kvadratinės formos sumuštinių gali būti ne pasirinkimas, o senovinė tradicija.
Pranešama, kad tai susiję su iš kartos į kartą perduodamu prietaru, kuris teigia, kad maistą paduodantis asmuo gali bandyti nuversti monarchiją. J. Newbouldas atskleidė, kad jis nė karto neruošė kvadratinių sumuštinių mirusiai karalienei Elžbietai, rašo birminghammail.co.uk.
Atskleidė priežastį
Vietoj to, kaip pranešama, ji valgė sumuštinius su uogiene, kurie buvo popietinės arbatos dalis. Dokumentiniame filme „Karališkosios virtuvės paslaptys“ Graham sakė: „Karališkoji šeima niekada nevalgo kvadratinių sumuštinių, nes pagal tradiciją bet kas, kas jiems pateikia maistą smailiais kraštais, bando nuversti Anglijos sostą.“
Buvęs karališkasis virtuvės šefas dvejus metus dirbo Bakingemo rūmuose, o šešerius – Kensingtono rūmuose, rašo „The Sun“. Taip pat manoma, kad karalienės Viktorijos vyras princas Albertas laikėsi to paties prietaringumo, nes manė, kad valgyti karsto formos maistą neša nelaimę.
Tačiau tai ne vienintelis keistas maisto įprotis, kurio laikosi Kate Middleton. Jai taip pat draudžiama mėgautis vienos rūšies maistu keliaujant.
Mirusi karalienė Elžbieta įvedė griežtas taisykles, kurių turėjo laikytis visi karališkosios šeimos nariai, būdami užsienyje. Kriauklių valgymas yra sąrašo viršuje dėl apsinuodijimo maistu rizikos.
Britų etiketo ekspertas Grantas Harroldas sakė žurnalui „Woman & Home“: „Tai labai protingas žingsnis atsisakyti jūros gėrybių, kai išvykstama atlikti viešų pareigų. Nenorime, kad karališkosios šeimos narys rimtai apsinuodytų maistu.
Ypač jei ji vyksta į kelionę užsienyje.“ Taip pat uždrausta vartoti angliavandenius, nes, kaip pranešama, mirusi karalienė nemėgo makaronų ar bulvių.
Manoma, kad Foie Gras taip pat nebus įtraukta į sąrašą, nes 2008 m. tuometinis princas ją uždraudė dėl gyvūnų gerovės. Dabar manoma, kad karalius Karolis III per pusryčius būna gana išrankus.
Buvęs karališkasis virtuvės šefas Darrenas McGrady sakė „Delish“: „Paprastai pusryčiams jis pradeda dieną nuo vaisių, dažnai tai būna iš sodo parsineštos slyvos, kurios buvo lengvai pasūdytos. Šiek tiek sulčių ir šiek tiek muslių“.
Karališkasis virėjas Grahamas Newbouldas taip pat atskleidė: „Kad ir kur princas keliautų, pusryčių dėžutė keliauja kartu su juo. Jis turi šešių skirtingų rūšių medaus, specialių mišrainių, džiovintų vaisių ir visko, kas jam yra ypatinga.“