Jums reikės:
300 gramų vištienos filė, 250 gramų virtų arba konservuotų raudonųjų pupelių, 300 gramų marinuotų pievagrybių, 50 gramų graikiškų riešutų, 1 mėlynojo svogūno, šviežių krapų, kario, majonezo.
Svogūnų marinatui: pusės šaukšto verdančio vandens, 2 šaukštų obuolių acto, 1 šaukštelio cukraus, pusės šaukštelio druskos.
Iš pradžių vištienos filė nuplauname po šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
Vištieną įtriname druska bei kario prieskoniais iš abiejų pusių. Įkaitiname augalinį aliejų keptuvėje ir įdedame paruoštą vištienos filė, kepame po maždaug 2 minutes kiekvieną pusę.
Paskui įpilame į keptuvę pusę stiklinės verdančio vandens, uždengiame dangčiu ir dar kepame maždaug 15-20 min.
Iškepusią vištieną atvėsiname ir supjaustome mažais gabaliukais.
Marinuokite svogūną: Supjaustome svogūną nedideliais kubeliais. Į indelį sudedame supjaustytą kubeliais svogūną, įberiame cukraus, druskos, įpilame acto ir verdančio vandens, išmaišome ir paliekame marinuotis maždaug 15 minučių. Sausoje keptuvėje paskrudiname graikinius riešutus. Pravėsusius riešutus smulkiai sukapojame peiliu (bet ne iki miltų).
Į dubenį sudedame supjaustytus pievagrybius, vištieną, nuspaustus marinuotas svogūnus, pupeles, susmulkintus riešutus ir krapus.
Įdedame majonezo arba grietinės ir viską gerai išmaišome. Lepinamės!
Šaltinis: Rasos virtuvės užrašai