Išnaikinti virdulyje esančias kalkių nuosėdas – būtina. Jos ne tik gadina prietaiso efektyvumą, tačiau ir pakeisti gėrimų skonį.
Anot ekspertų, kalkių nuosėdos virdulyje gali būti tiesiogiai susijusios su energijos išlaidomis. Kuo daugiau virdulyje kalkių – tuo labiau prietaisui įkaisti reikia sunaudoti daugiau energijos.
Padės paprasti metodai
Laimei, pašalinti susikaupusias kalkes nėra sudėtinga. Prireiks tik baltojo acto ir puodelio vandens. Norėdami išvalyti virdulį, pripildykite jį acto ir vandens tirpalu – pusė puodelio vandens ir pusė puodelio acto, rašoma express.co.uk.
Palikite virdulį mirkti per naktį, kad kalkės suminkštėtų ir atkibtų nuo prietaiso sienelių. Tačiau nepamirškite įsitikinti, kad virduliu niekas nesinaudos.
Ryte išplaukite virdulį ir prieš imdami jį vėl naudoti, kelis kartus jį pavirkite, kad pasišalintų visi acto likučiai ir kvapas.
Be to, yra ir dar vienas paprastas metodas, kuriam taip pat reikės baltojo acto ir citrinų arba žaliųjų citrinų sulčių. Padarę šį mišinį, jį supilkite į virdulį ir palikite virdulį pastovėti kelias valandas, kad mišinyje esanti rūgštis nugriaužtų visas kalkes.
Išvalyti kalkes virdulyje galima ir sumaišius arbatinį šaukštelį kepimo sodos su maždaug dviem puodeliais vandens
„Supilkite mišinį į virdulį ir pavirkite kelis kartus. Vėliau, palikite jį gerai atvėsti bent 15 minučių.
Po to tiesiog išskalaukite virdulį šaltu vandeniu ir sausu skudurėliu arba kempinėle nuvalykite vidų ir pašalinkite likusias kalkių nuosėdas“, – patarė valymo ekspertai.