Nors kalkių nuosėdos neturi įtakos karštų gėrimų skoniui, dėl jų virdulys gali veikti ne taip efektyviai, nes jam įkaisti gali prireikti daugiau laiko.
Tai ne tik sutrumpina prietaiso tarnavimo laiką, bet ir padidina energijos kiekį, sunaudojamą vandeniui užvirinti, rašo express.co.uk.
Kalkes panaikinkite naudodami actą
„Kinetico“ skaitmeninės rinkodaros vadovas Paulas Benjaminas sakė: „Pagrindinė kalkių susidarymo priežastis – kietas vanduo, nes kalkių susidarymą lemia kalcio ir magnio mineralų, esančių kietame vandenyje, sankaupos.
Nors kalkių nuosėdas galima pašalinti iš virdulio, kietas vanduo taip pat sukelia kalkių nuosėdų kaupimąsi skalbimo mašinose ir indaplovėse, iš kurių jas pašalinti yra sunkiau.
Yra keletas būdų, kaip pašalinti kalkes iš virdulio. Daugelyje prekybos centrų galite įsigyti virdulių valymui skirtų produktų, tačiau paprastai pigiau naudoti natūralias valymo priemones, pavyzdžiui, actą.“
Norėdami išnaikinti kalkių nuosėdas naudodami šią priemonę, pripildykite virdulį iki trijų ketvirtadalių lygiomis dalimis vandens ir acto. Palikite pastovėti bent valandai arba per naktį, kad pasiektumėte geriausių rezultatų.
Tada užvirinkite virdulyje esantį vandens ir acto mišinį ir palikite pastovėti, kol visiškai atvės, tada išpilkite vandenį ir praskalaukite virdulį.
Kai kalkių nuosėdų nebeliks, prieš vėl naudodami virdulį pripilkite į jį karšto vandens, užvirinkite jį ir išpilkite. Taip užtikrinsite, kad virdulyje neliktų acto likučių, kurie gali turėti įtakos vandens skoniui.