• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skanėstas šventiniam stalui.

Jums reikės:


  • 100 gr džiovintų grepfrutų

  • 50 ml

  • egzotiskų vaisių likerio arba sirupo

  • 500 gr kefyro

  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių

  • 4 vnt kiaušinių

  • 500 gr miltų

  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus


Paruošimas:

REKLAMA
REKLAMA

Pyrago glajui reikės:


  • 25 g. sviesto;

  • 3 šaukštai rudojo cukraus;

  • 1 šaukštas bato cukraus;

  • 2 saujos kepintų be odeliu lazdyno riešutų


Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti pusvalandžiui. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir tirpintu sviestu. Tada supilame kefyrą ir plakame iki vientisos masės. Suberiam persijotus miltus sumaisytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrum. Viską išmaišom. Turi būti tišta tešla. Į ją suberiam greifruktų gabaliukus su visu likeriu ir išmaišome.

Pyrago tešlą pilame į kepimo formą išklotą kepimo popierium ir šaunam į 180 laipsnių orkaitę 50 minučių.

Kepintus lazdyno riešutus sutraiškome ir sumaišome su tirpintu sviestu bei baltu ir ruduoju cukrumi. Visa šita mase patepame pyrago viršų ir dar dedame į orkaitę 5 min. Po to pyragą išimame, atvėsiname, supjaustome ir ragaujame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų