Todėl Gian Luca nuspręs palengvinti visiems „galvos skausmą“ užgriuvus netikėtiems svečiams ir pasidalins idėjomis, kaip paruošti vaišes iš to, kas yra šaldytuve. Pamatęs ištrauktus iš šaldytuvo produktus, Ali šyptels, kad jie praktiškai visi itališki. Tuo tarpu Gian Luca pasidžiaugs, kad jis yra be galo laimingas žmogus, nes žmona jam leidžia pusę šaldytuvo užkrauti itališkais, o pusę – lietuviškais maisto produktais. Taigi Gian Lucos pagaminti beveik itališki greiti užkandžiai su lietuviškais ingredientais turėtų patikti ne tik vaišes ruošiantiems, bet ir svečiams. O kokios vaišės be deserto? Ali šioje laidoje savaip pagamins populiarųjį sūrio pyragą bei pagardins gaiviu citrininiu kremu.
Nudegintas liežuvis, kreivai perpjautas kepimo popierius ir kiti linksmi nuotykiai šį šeštadienį 9.30 val. laidoje „Gardu Gardu“ per TV3.
Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas?
Užkandžių asorti su Rambyno sūriu
• 3 pakuotės užkandinio sūrio mini lazdelių
• 2 kiaušiniai • 200 g džiūvėsėlių
• 1 pakuotė plonai pjaustyto saliamio (arba kitos šalto rūkymo dešros)
• 1 pakuotė plonai pjaustyto vytinto kumpio
• 500 g nedidelių slyvinių pomidorų
• 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
• 100 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų
• Aliejus skrudinimui
• Balzaminis actas
• Žiupsnelis druskos
• Švieži baziliko lapeliai
Vienos sūrio pakuotės gabaliukus apvynioti vytintu kumpiu ir sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 5–10 minučių, kol kumpis gražiai apskrus.
Antros sūrio pakuotės gabaliukus apvynioti saliamio dešros griežinėliais. Tada juos apvolioti po porą kartų kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepti įkaitintame aliejuje apie minutę, kol gražiai apskrus.
Nupjauti pomidorų viršūnėles, išskobti vidų, įberti druskos, apversti pomidorus ir palikti juos, kad išbėgtų visas skystis.
Trečios sūrio pakuotės gabaliukus supjaustyti griežinėliais. Taip pat griežinėliais supjaustyti ir visų rūšių alyvuoges. Įdaryti pomidorus alyvuogių ir sūrio griežinėliais, įlašinti keletą lašų balzaminio acto, įdėti šviežio baziliko lapelį ir uždaryti nupjauta pomidoro viršūnėle.
Serviruoti visus užkandžius kartu, papuošti šviežiais baziliko lapeliais. Skanaus!
Sūrio pyragas su citrininiu kremu
Sūrio pyragas:
• 180 g tradicinių sausainių
• 60 g migdolų miltų
• 90 g sviesto
• 1/3 a. š. druskos
• 500 g kreminio sūrio
• 150 g cukraus
• 120 g grietinėlės
• 180 g kiaušinių masės (3–4 kiaušiniai)
Kremas:
• 100 ml citrinų sulčių (1–2 citrinos)
• 100 g cukraus
• 145 g kiaušinių masės (3 kiaušiniai)
• 80 g kiaušinių trynių masės (4 tryniai)
• 120 g sviesto
Susmulkinti/sumalti sausainius ir sumaišyti su migdolų miltais. Išlydyti sviestą ir supilti ant sausainių trupinių, gerai išmaišyti. Suberti į kepimo formą, išlyginti ir suformuoti pagrindą, atšaldyti šaldytuve. Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi, supilti grietinėlę, perplakti, sudėti kreminį sūrį ir vėl gerai perplakti iki vientisos masės. Gautą masę supilti ant atšalusio pagrindo. Kepti iki 170°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Kiaušinius ir trynius išplakti kartu su cukrumi iki purumo. Citrinų sultis pakaitinti iki 90°C ir iš lėto pilti ant kiaušinių plakinio nuolat maišant. Gautą masę supilti atgal į puodą ir vėl pastatyti ant ugnies. Nuolat plakant kaitinti, kol pradės standėti. Perpilti į vėsų indą ir nuolat maišant po truputį sudėti kambario temperatūros sviestą. Maišyti, kol sviestas visiškai ištirps ir gautą masę atvėsinti.
Iškepusį pyragą geriausia palikti parai arba nors nakčiai pastovėti. Prieš patiekiant apipilti citrininiu kremu. Skanaus!