Ilgamečio virtuvės šefo ir restoranų verslo atstovo Egidijaus Lapinsko nuomone, visų pirma, vyrai mėgsta „ryškesnį“ skonį ir, dažnu atveju, didesnes porcijas.
„Restorane papildomų prieskonių, pavyzdžiui, pipirų, 90 procentų visų atvejų paprašys vyras. Tai reiškia, kad pastarieji mėgsta aiškiau išreikštą skonį, dažnai – ir aštresnį maistą. Taip pat, vyrai valgo žymiai sočiau. Moterys vis dažniau ieško lengvesnių patiekalų, tokių, kaip salotos ar žuvis”, - kalbėjo E. Lapinskas.
Virtuvės guru teigimu, „einamiausias” pagrindinis patiekalas vyriškoje kompanijoje, ypač iškylos metu – kokybiškos mėsos kepsnys. Tokios malonės, šypsodamasis sako E. Lapinskas, neatsisakytų bent 9 iš 10 vyriškių.
Jam antrina ir keliolika metų vyriausiuoju virtuvės šefu dirbantis Jonas Bilotas.
„Vyras žymiai dažniau pasirinks mėsą (avieną, elnieną) nei, pavyzdžiui, salotas. Taip jau yra – pastarieji visuomet linkę „gerai” pavalgyti. Moterys, žinoma, renkasi kiek lengvesnius patiekalus.
Dabar žmonės išrankesni, tad kiekvieno skoniui neįtiksi. Norint skaniai pavalgyti, visų svarbiausia – ne prieskonių kiekis, o kokybiška ir natūrali mėsa”, - kalbėjo J. Bilotas.
Tiesa, abu specialistai pabrėžia ir kitą, vis aiškiau pastebimą tendenciją – išlaikyti patrauklias kūno linijas svarbu visiems, todėl žmonės maistą renkasi ne tik pagal jo skonį.
„Žmonės vis aktyviau žiūri ką valgo. Dabar svarbu, kad patiekalas būtų ne tik skanus, bet ir tolygiai sveikas. Moterys savo kūną, žinoma, prižiūri labiau, tačiau tai kasdien tampa vis aktualiau ir vyrams”, - dėstė patyrę virtuvės šefai.