Į stiklainį: krapų; juodųjų serbentų lapų; vyšnių lapų.
Marinatui, 1 litrui vandens: 2 valg. šaukštų druskos (plokščio, be kalnelio); 1 valg. šaukšto cukraus (plokščio, be kalnelio); 100 g acto (9%).
Prieskonių: juodųjų pipirų; žirneliai; česnako skiltelių.
Į stiklainį sudedame lapus, krapus, išplautus ir nusausintus agurkus.Užverdame vandenį, suberiame druską ir cukrų. Verdame, kol viskas ištirps. Nuimame verdantį vandenį nuo ugnies ir pilame į stiklainį ant agurkų, uždengiame dangteliu (bet neužsukame, tiesiog, kad nieko neįkristų). Paliekame apie 2–4 val., kol atauš.
Išpilame marinatą atgal į puodą ir vėl verdame. Į stiklainius įdedame juodųjų pipirų žirneliais, kelias česnako skilteles. Užvirus marinatui, įpilame acto, išmaišome. Nuimame nuo ugnies ir vėl pilame į stiklainius ant agurkų iki pat stiklainio viršaus (kad viską apsemtų). Užsukame dangteliais ir viskas.