• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jūros gėrybės šiandien karaliauja ne tik restoranuose, bet ir daugelio lietuvių namuose. Būdų, kaip paruošti jūros gėrybes, yra pačių įvairiausių, o kelis jų pademonstravo dalyviai, susirungę TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“. Laidoje savo kulinarinius gebėjimus parodė Europos fitneso čempionas Paulius Ratkevičius ir barų vadybininkas Dovydas Kuprys. Dvikovą laimėjo patiekalas, kuris patiks egzotiškos Tailando virtuvės mėgėjams.

Jūros gėrybės šiandien karaliauja ne tik restoranuose, bet ir daugelio lietuvių namuose. Būdų, kaip paruošti jūros gėrybes, yra pačių įvairiausių, o kelis jų pademonstravo dalyviai, susirungę TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“. Laidoje savo kulinarinius gebėjimus parodė Europos fitneso čempionas Paulius Ratkevičius ir barų vadybininkas Dovydas Kuprys. Dvikovą laimėjo patiekalas, kuris patiks egzotiškos Tailando virtuvės mėgėjams.

REKLAMA

Jūros gėrybių karis 

3 porcijoms reikės:

  • 800 ml kokosų pieno;               
  • 20 g kario;                   
  • 10 ml žuvies padažo;               
  • 350 g midijų (su kiautais);
  • 300 g krevečių (be kiautų);                  
  • 200 g kalmarų filė;
  • 300 g lašišos;
  • 60 g česnako;               
  • 150 g morkų;               
  • 150 g pievagrybių;
  • 150 g cukinijų;
  • 150 g paprikų;
  • 10 g čili pipirų;
  • 40 g žaliosios citrinos;
  • 150 g vyšninių pomidorų;                    
  • 120 g porų;                   
  • 10 g žaliosios citrinos lapų;                 
  • druskos;
  • pipirų;
  • 5 g rudojo cukraus;                  
  • 80 ml aliejaus;              
  • 2 g žuvies prieskonių;              
  • 2 prancūziški batonai;              
  • Sviesto;

Paruošimas:

Nuvalome ir nuplauname moliuskus, kalmarus, krevetes, lašišą. Kalmarų filė supjaustome žiedais, lašišą supjaustome didesniais gabaliukais. Lašišą ir jūros gėrybes pamarinuojame druskoje, pipiruose ir žuvies prieskoniuose.

Kario paruošimas:

Papriką, morkas, česnakus, porą, cukiniją ir pievagrybius nuplauname ir supjaustome. Į keptuvę pilame aliejų ir dedame supjaustytas daržoves, tada sudedame visas jūros gėrybes ir kepame apie 1–2 min. Pilame kokosų pieną, žuvies padažą, kario pastą, cukrų, įspaudžiame skiltelę žaliosios citrinos sulčių, viską sumaišome ir verdame 2–3 min., kol užvirs kokosų pienas.

REKLAMA
REKLAMA

Griliuje paskrudiname pjaustytą prancūzišką batoną su sviestu.

Papuošimui naudojame smulkintą petražolę, griežinėliais pjaustytą čili pipirą, žaliosios citrinos skiltelę.

Paruoštą receptą išvyskite vaizdo įraše, esančiame straipsnio pradžioje.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:

Laidą „Lidl grilio talentai“ žiūrėkite kiekvieną penktadienį 17:55 val. per TV3 televiziją.

tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų