Jūros gėrybių karis
3 porcijoms reikės:
- 800 ml kokosų pieno;
- 20 g kario;
- 10 ml žuvies padažo;
- 350 g midijų (su kiautais);
- 300 g krevečių (be kiautų);
- 200 g kalmarų filė;
- 300 g lašišos;
- 60 g česnako;
- 150 g morkų;
- 150 g pievagrybių;
- 150 g cukinijų;
- 150 g paprikų;
- 10 g čili pipirų;
- 40 g žaliosios citrinos;
- 150 g vyšninių pomidorų;
- 120 g porų;
- 10 g žaliosios citrinos lapų;
- druskos;
- pipirų;
- 5 g rudojo cukraus;
- 80 ml aliejaus;
- 2 g žuvies prieskonių;
- 2 prancūziški batonai;
- Sviesto;
Paruošimas:
Nuvalome ir nuplauname moliuskus, kalmarus, krevetes, lašišą. Kalmarų filė supjaustome žiedais, lašišą supjaustome didesniais gabaliukais. Lašišą ir jūros gėrybes pamarinuojame druskoje, pipiruose ir žuvies prieskoniuose.
Kario paruošimas:
Papriką, morkas, česnakus, porą, cukiniją ir pievagrybius nuplauname ir supjaustome. Į keptuvę pilame aliejų ir dedame supjaustytas daržoves, tada sudedame visas jūros gėrybes ir kepame apie 1–2 min. Pilame kokosų pieną, žuvies padažą, kario pastą, cukrų, įspaudžiame skiltelę žaliosios citrinos sulčių, viską sumaišome ir verdame 2–3 min., kol užvirs kokosų pienas.
Griliuje paskrudiname pjaustytą prancūzišką batoną su sviestu.
Papuošimui naudojame smulkintą petražolę, griežinėliais pjaustytą čili pipirą, žaliosios citrinos skiltelę.
Paruoštą receptą išvyskite vaizdo įraše, esančiame straipsnio pradžioje.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Laidą „Lidl grilio talentai“ žiūrėkite kiekvieną penktadienį 17:55 val. per TV3 televiziją.