Perlinių kruopų blynams reikės: 400 g perlinių kruopų; litro vandens; 3 kiaušinių; 200 g miltų; 150 g majonezo; druskos; krapų; 200 g sūdytos lašišos; jogurto; petražolių; aliejaus.
GAMINIMAS
Įkaitiname sriubai skirtą puodą ir įpilame aliejaus. Įkaitusiame aliejuje pakepiname perlines kruopas maždaug 15 minučių ir užpilame 1 l vandens. Verdame kruopas, kol suminkštės.
Nuo išvirusių kruopų nupilame vandenį ir jas atvėsiname. Tuomet sumaišome su kiaušiniais, miltais ir majonezu. Pasūdome, pagardiname krapais. Įkaitiname keptuvę.
Dedame į ją po 1 valgomąjį šaukštą tešlos ir uždedame pjaustytų lašišų juostelių. Blynelius apkepame iš abiejų pusių. Patiekiame su jogurtu ir apibarstome petražolėmis ar krapais. Blyneliai skaniausi karšti.
Šaltinis: worldrecipes.eu/ Jurgitos skanumai