Šiam patiekalui jums reikės:
naminių „Tagliatelle“ makaronų (ragavome iš Romos parkeliavusių juodųjų su kalmarais ir įprastųjų miksą);
pakuotės pievagrybių;
nedidelio poro;
8–10 mažųjų pomidoriukų;
ryšulėlio petražolių;
lydyto tepamojo sūrelio (naudojome „Panemunės pievų“);
tarkuoto „Džiugo“ sūrio;
vytinto kumpelio;
neriebios grietinėlės (18%);
sviesto, alyvuogių aliejaus;
druskos, pipirų, Viduržemio jūros žolelių, kario pagal skonį.
Kol užvirs pasūdytas vanduo makaronams, keptuvėje ištirpiname sviestą, įpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus (kad sviestas nedegtų) ir apkepiname stambiai supjaustytus pievagrybius. Po 5–6 min. dedame supjaustytą porą. Porui kiek apkepus į keptuvę verčiame per pusę perpjautus pomidoriukus ir žalumynus. Pabarstome prieskoniais pagal kiekvieno skonį, šiek tiek įpilame vandens (nepersūdykite, nes sūriai ir kumpelis suteiks patiekalui pakankamai sūrumo). Pasitroškinus daržovėms supilame grietinėlę, dedame du kupinus šaukštus lydyto tepamojo sūrio, viską lengvai išmaišome. Makaronus išverdame įpylę šiek tiek alyvuogių aliejaus pagal instrukciją, nurodytą ant pakuotės. Išvertę juos į kiaurasamtį, perliejame šaltu vandeniu (kad greitai nesuliptų). Dedame į lėkštes, užpilame padažo, uždedame keletą gabalėlių paplėšyto vytinto kumpelio ir apibarstome „Džiugo“ sūriu. Skanaus!