Abu vedėjai nusitaikė į kugelį, bet eksperimentai palies ir kitus lietuviškus patiekalus.
Tiek Elena, tiek Gian Luca lietuviškus patiekalus ar netikėtas jų interpretacijas kas kartą gamins ne vieni. Kulinariją dievinančiai Elenai padės vis kito lietuviško patiekalo ambasadorius, puikiai išmanantis jo gaminimo subtilybes, o Gian Luca mums įprastų skonių interpretacijas ruoš kartu su žmonėmis, kuriems maisto gaminimas – tikra atgaiva širdžiai.
O kuris patiekalas nugalės, laidoje kas kartą spręs speciali žiūrovų komisija. Būtent jie ragaus, slaptai balsuos ir išrinks kiekvienos kulinarinės kovos nugalėtoją!
„Tikiuosi, kad po šio laidos sezono vis dar galėsiu gyventi Lietuvoje (juokiasi). Tačiau, kadangi lietuviai yra labai kantrūs ir gailestingi, to tikiuosi iš šįkart.
Priimu tai kaip žaidimą, iššūkį ir į visiems lietuviams įprastus patiekalus bandysiu pažvelgti kitaip. Juk būtent tokia ir yra moderni virtuvė – kai gebi į tuos pačius patiekalus ar ingredientus pažvelgti kitomis akimis“, – sako Gian Luca.
Tiesa, jis įsitikinęs, kad lietuviai tokiems moderniems eksperimentams jau yra pasiruošę:
„Kai mano tėtis atvykdavo į Lietuvą, kiekvieną dieną privestinai būdavo prašomas nuvežti į italų restoraną. Lietuviai, mano manymu, kitas kultūras priima lengviau, todėl tikiuosi, kad nesupyks ir šį kartą.“
Visai kitaip atrodo E. Karalienei. O ypač griežtą „ne“ ji taria cepelinų ir kugelio interpretacijoms!
„Nereikia ieškoti smegenų ten, kur jų nėra. Šie patiekalai kiekvienam lietuviui ir taip yra nuostabūs – kam dar 15 skirtingų įdarų, pagardų ir kitų dalykų?! Jaučiu, kad net pyktis užvirė...“ – sako ji.
Būtent kugelio eksperimentų Gian Luca pripažįsta laukiantis labiausiai, o ypač todėl, kad Elena laiko jį neliečiamu! „Aš pats vietoje kugelio mieliau rinkčiausi cepelinus ar žemaičių blynus, tad šįkart bus labai smagu su kugeliu pažaisti. Pažiūrėsime, ką išgausime!“ – iššūkį Elenai meta jis.
Geresnės partnerės už Eleną Gian Lucai nėra!
Naująją vedėjos rolę nuo rudens priimsianti E. Karalienė atvira – Jei Luca visuomet puikiai sėdėjo prie laidos „La maistas“ vairo, ji pati, tuo tarpu, buvo šio ekipažo šturmanė.
O štai Gian Luca sako, kad net ir laidos vairas visuomet priklausė būtent Elenai. „Ne visi žino, tačiau būtent ji buvo šios laidos prodiuserė.
Labai džiaugiuosi, kad tiek metų pradirbusi radijuje ar už ekrano prie televizijos laidų, ji pagaliau tapo kulinarinės laidos vedėja būtent su manimi! Visada smagu, kai turi partnerį, su kuriuo galima juokauti ir kurio nereikia traukti už liežuvio“, – kolegei pagyrų negaili jis.
Būtent su Elena laidoje pasirodys ir didžiausi pokyčiai – dabar vedėjai vienas kitam nuolat mes kulinarinius iššūkius. Tik ar tokiu atveju nekils iššūkis jų draugystei?…
„Viliuosi, kad tie metai, kuriuos su Gian Luca praleidome automobilyje skersai išilgai maišydami Lietuvą, padės lengvai sutarti ir laidos filmavimo metu. Vienas kitą labai gerai pažįstame, žinome daug asmeninio gyvenimo vingrybių, todėl tikiuosi, kad tas lengvas bendravimas jausis ir laidoje.
Gian Luca – tikrai išskirtinė asmenybė, kurios užgožti tiesiog neįmanoma. Jis charizmatiškas, linksmas ir visuomet turintis gerų juokelių bet kokioms situacijoms. Tačiau aš pasiruošusi jam neleisti užsilipti man ant galvos! Na jau ne…“ – savo kovotojos dvasios neslepia E. Karalienė.
Kokiems lietuviškiems patiekalams Elena niekuomet neatsispirtų?
Daugelis rytais iš lovos keliasi būtent su E. Karaliene ir klausomiausiu jaunimo radiju „Power Hit Radio“. Tačiau taip pat gerai kaip radiją, Elena pažįsta ir televiziją.
„Čia niekada nebūna pasikartojančio scenarijaus. Kiekviena diena, kiekvienas filmavimas yra su savo niuansais ir subtilybėmis. Tai, kad jau 6 metus dirbu tiesioginiame radijo eteryje, leidžia man lengvai improvizuoti ir suktis iš bet kokios situacijos.
Svarbiausia man yra sinergija – tarpusavyje tarp vedėjų ir tarp vedėjų bei žiūrovų. Esu tikra, jog ir su Gian Luca turėsime ką papasakoti bei kaip nustebinti žiūrovus“, – sako naujoji laidos vedėja.
O ir maisto gamyba Elenai nesvetima – būtent čia ji jau daugelį metų randa nusiraminimą, atsipalaidavimą.
„Visada mačiau, kaip valgyti gamindavo mano mama ir močiutė – jos tą darydavo ne dėl to, kad reikia, o dėl to, jog joms smagu. Kadangi gyvenome vienkiemyje, savaitgaliais virtuvėje eksperimentuodavau ir aš.
O kiek nervų būdavo, kai suprasdavau, kad tėvai iki parduotuvės nenuveš, dviračiu nenuminsi, ir teks suktis su tuo, kas yra namų spintelėse…. Ir sukdavausi!
Nėra kiaušinių? Ieškosiu, kaip tą patiekalą pagaminti be jų. Nėra cukraus? Nieko, rasiu kažką kito saldaus. Todėl iki šių dienų didžiausia kančia man yra gaminti pagal tikslius kiekius ir normas... Mėgstu improvizuoti ir nematuoti, kiek ko įdėjau“, – atskleidžia ji.
O kokiam lietuviškam patiekalui E. Karalienė niekuomet neatsispirtų?
„Mano numeris vienas –švilpikai, arba, kaip sako dzūkai – šiuškės. O su močiute jiems net buvome sukūrusios savo pavadinimą – „bulboniukai“.
Ji žinodavo, kad grįžusi iš mokyklos nenorėsiu nieko kito, tik jų! Dažniausiai valgydavau greitąją jų versiją – keptą keptuvėje ir patiektą su grietine. Bet koks gėris ir skonis užlieja tuomet, kai jie iškepa orkaitėje, ir dar yra pagardinami grietinėlės padažu... Jau tįsta seilės! Visgi mano tėtis – iš Alytaus, tad dzūkiškos šaknys jaučiasi“, – šypsosi Elena ir jau laukia Gian Lucos dvikovoje.
„La maistas. iššūkis“ – nuo rugsėjo 8 d., kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!