• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japoniškas lieknumas

Japonės nestorėja ir nesensta. Šis teiginys verčia jus suklusti? Na,

nereikėtų jo suprasti tiesiogiai. Nuo seno žinoma, kad japonai – viena

ilgaamžiškiausių tautų pasaulyje, o jų moterys – paslaptingo grožio

įsikūnijimas. Gerai pagalvokite, ar kada matėte nutukusią japonę? Jos

išlieka lieknos, net jei gyvena Jungtinėse Valstijose...

REKLAMA
REKLAMA

Japonų paslaptis – ypatinga mityba. Mažos porcijos ir švieži, sezoniniai

maisto produktai. Taip pat svarbu vertinti maisto kokybę, o ne gvieštis

prisikrauti lėkštę. Japonai valgo lėtai ir atidžiai ragauja patiekalus, jie

pajunta tikrąjį maisto skonį, patiria sotumo ir pasitenkinimo jausmą

nepersivalgydami.

REKLAMA

Dar vienas esminis dalykas – japonai valgo tol, kol jaučiasi 80 procentų

sotūs. Tad jų skrandis niekada nebūna perkimštas. Jų manymu, svarbu pateikti

maistą estetiškai, kad jis būtų gražus ir patrauklus akiai.

Negyvename Japonijoje ir turbūt nepriprastume valgyti žalios žuvies, ryžių

tris kartus per dieną ir neįprastų mūsų skonio receptoriams žalumynų.

Tačiau sulieknėti ne vienai padėjo garsioji japonų dieta, kurios laikantis

virškinimas ima veikti japonišku ritmu. Galbūt ryšitės pabandyti ir jūs?

REKLAMA
REKLAMA

Visos dietos turi savų apribojimų. Japoniškoji – ne išimtis. Per 13 dienų

negalima vartoti druskos, cukraus, alkoholio, miltinių patiekalų, saldumynų.

Tarp valgymų neribotais kiekiais galima gerti virintą arba negazuotą

mineralinį vandenį.

Dietos reikia laikytis tiksliai, nekaitaliojant patiekalų, jų eiliškumo, nes

tik tokia tvarka maitinantis dieta normalizuoja medžiagų apykaitą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1 diena

Pusryčiai – juoda kava. Pietūs – du kietai virti kiaušiniai, šviežių kopūstų

salotos su augaliniu aliejumi, stiklinė pomidorų sulčių arba vienas šviežias

pomidoras.

Vakarienė – virta žuvis, šviežių

kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.

REKLAMA

2 diena

Pusryčiai – juoda kava, džiūvėsėlis. Pietūs – virta žuvis, šviežių kopūstų

salotos su augaliniu aliejumi.

Vakarienė – 200 gramų virtos jautienos, stiklinė kefyro.

3 diena

Pusryčiai – juoda kava. Pietūs – žalias kiaušinis, trys didelės virtos

morkos su augaliniu aliejumi, 150 gramų kieto sūrio. Vakarienė – obuoliai.

REKLAMA

4 diena

Pusryčiai – juoda kava. Pietūs – augaliniame aliejuje kepta didelė

pastarnoko arba petražolės šaknis, obuoliai.

Vakarienė – du kietai virti kiaušiniai, 200 gramų virtos jautienos, šviežių

kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.

5 diena

Pusryčiai – žalia tarkuota morka, sumaišyta su cukrumi ir citrinos sultimis.

Pietūs – 500 gramų virtos žuvies, stiklinė pomidorų sulčių (arba pomidoras).

Vakarienė – virta žuvis, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6 diena

Pusryčiai – juoda kava. Pietūs – 500 gramų virtos vištienos, šviežių kopūstų

arba morkų salotos. Vakarienė – du kietai virti kiaušiniai, šviežių morkų

salotos su augaliniu aliejumi.

7 diena

Pusryčiai – arbata. Pietūs – 200 gramų virtos jautienos, bet kokie vaisiai.

Vakarienė – galite pasirinkti iš ankstesnių vakarienių patiekalų, išskyrus

trečiosios dienos.

Nuo aštuntos iki 13 dienos dietą reikėtų pakartoti. Kai numesite

septynis–aštuonis kilogramus, normaliai valgyti galėsite 2–3 metus.

Sėkmės!

Parengta pagal www.edieta.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų