Japonės nestorėja ir nesensta. Šis teiginys verčia jus suklusti? Na,
nereikėtų jo suprasti tiesiogiai. Nuo seno žinoma, kad japonai – viena
ilgaamžiškiausių tautų pasaulyje, o jų moterys – paslaptingo grožio
įsikūnijimas. Gerai pagalvokite, ar kada matėte nutukusią japonę? Jos
išlieka lieknos, net jei gyvena Jungtinėse Valstijose...
Japonų paslaptis – ypatinga mityba. Mažos porcijos ir švieži, sezoniniai
maisto produktai. Taip pat svarbu vertinti maisto kokybę, o ne gvieštis
prisikrauti lėkštę. Japonai valgo lėtai ir atidžiai ragauja patiekalus, jie
pajunta tikrąjį maisto skonį, patiria sotumo ir pasitenkinimo jausmą
nepersivalgydami.
Dar vienas esminis dalykas – japonai valgo tol, kol jaučiasi 80 procentų
sotūs. Tad jų skrandis niekada nebūna perkimštas. Jų manymu, svarbu pateikti
maistą estetiškai, kad jis būtų gražus ir patrauklus akiai.
Negyvename Japonijoje ir turbūt nepriprastume valgyti žalios žuvies, ryžių
tris kartus per dieną ir neįprastų mūsų skonio receptoriams žalumynų.
Tačiau sulieknėti ne vienai padėjo garsioji japonų dieta, kurios laikantis
virškinimas ima veikti japonišku ritmu. Galbūt ryšitės pabandyti ir jūs?
Visos dietos turi savų apribojimų. Japoniškoji – ne išimtis. Per 13 dienų
negalima vartoti druskos, cukraus, alkoholio, miltinių patiekalų, saldumynų.
Tarp valgymų neribotais kiekiais galima gerti virintą arba negazuotą
mineralinį vandenį.
Dietos reikia laikytis tiksliai, nekaitaliojant patiekalų, jų eiliškumo, nes
tik tokia tvarka maitinantis dieta normalizuoja medžiagų apykaitą.
1 diena
Pusryčiai – juoda kava. Pietūs – du kietai virti kiaušiniai, šviežių kopūstų
salotos su augaliniu aliejumi, stiklinė pomidorų sulčių arba vienas šviežias
pomidoras.
Vakarienė – virta žuvis, šviežių
kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
2 diena
Pusryčiai – juoda kava, džiūvėsėlis. Pietūs – virta žuvis, šviežių kopūstų
salotos su augaliniu aliejumi.
Vakarienė – 200 gramų virtos jautienos, stiklinė kefyro.
3 diena
Pusryčiai – juoda kava. Pietūs – žalias kiaušinis, trys didelės virtos
morkos su augaliniu aliejumi, 150 gramų kieto sūrio. Vakarienė – obuoliai.
4 diena
Pusryčiai – juoda kava. Pietūs – augaliniame aliejuje kepta didelė
pastarnoko arba petražolės šaknis, obuoliai.
Vakarienė – du kietai virti kiaušiniai, 200 gramų virtos jautienos, šviežių
kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
5 diena
Pusryčiai – žalia tarkuota morka, sumaišyta su cukrumi ir citrinos sultimis.
Pietūs – 500 gramų virtos žuvies, stiklinė pomidorų sulčių (arba pomidoras).
Vakarienė – virta žuvis, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
6 diena
Pusryčiai – juoda kava. Pietūs – 500 gramų virtos vištienos, šviežių kopūstų
arba morkų salotos. Vakarienė – du kietai virti kiaušiniai, šviežių morkų
salotos su augaliniu aliejumi.
7 diena
Pusryčiai – arbata. Pietūs – 200 gramų virtos jautienos, bet kokie vaisiai.
Vakarienė – galite pasirinkti iš ankstesnių vakarienių patiekalų, išskyrus
trečiosios dienos.
Nuo aštuntos iki 13 dienos dietą reikėtų pakartoti. Kai numesite
septynis–aštuonis kilogramus, normaliai valgyti galėsite 2–3 metus.
Sėkmės!
Parengta pagal www.edieta.lt