Šių metų spalio 7 d. buvo išleistas naujas vadovas „Michelin“, kuriame įvardinti geriausi Jungtinės Karalystės ir Airijos restoranai, skelbia šalies spauda. Šiais metais „Michelin“ vadovas pasižymi itin plačia žvaigždutėmis įvertintų restoranų geografiją – nuo „Driftwood Hotel“ Portskate (Portscato), Kornvalio (Cornwall) grafystėje, iki „Glenapp Castle“ Balantre (Ballantrae) Škotijoje.
Šių metų spalio 7 d. buvo išleistas naujas vadovas „Michelin“, kuriame įvardinti geriausi Jungtinės Karalystės ir Airijos restoranai, skelbia šalies spauda.
Šiais metais „Michelin“ vadovas pasižymi itin plačia žvaigždutėmis įvertintų restoranų geografiją – nuo „Driftwood Hotel“ Portskate (Portscato), Kornvalio (Cornwall) grafystėje, iki „Glenapp Castle“ Balantre (Ballantrae) Škotijoje.
Savo pirmąja žvaigžde gali pasigirti 15 viešojo maitinimo įstaigų: 11 Anglijoje, įskaitant keturias Londone, 3 Škotijoje ir 1 Velse. Sostinės debiutantų ypač verta paminėti „Dinner by Heston Blumenthal“ – naują Hestono Bliumentalio (Heston Blumenthal), kuris išgarsėjo savo pasiekiamais molekulinėje virtuvėje, projektą – arba „Pollen Street Social“, kuriame vyriausiu virėju dirba Džeisonas Atertonas (Jason Aterton).
Po dvi „Michelin“ žvaigždes gavo restoranas „Sat Bains“ Birmingeme ir aludė „Hand & Flowers“ marlou (marlow), Bakingemšyro (Buckinghamshire) grafystėje. Aukščiausio įvertinimo – trijų žvaigždžių – negavo nė vienas Jungtinės Karalystės ir Airijos restoranas.
8 maitinimo įstaigos negavo nė vienos žvaigždės. Vienas restoranas neteko vienos iš dviejų turėtų žvaigždžių, o septyni restoranai visai neteko „žvaigždėto“ statuso.