Jiedu – ne tik šokių partneriai, bet ir geri bičiuliai, palaikantys vienas kitą sudėtingose gyvenimo situacijose ir besidalinantys kartu džiugiomis akimirkomis.
Kaip ir kiekvieną šeštadienį, taip ir šį TV3 žiūrovus žadins kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“. Sušvelnėjus karantino, įvesto šalyje dėl COVID-19 pandemijos, sąlygoms, laida grįžta prie įprastinio koncepto ir šį šeštadienį į azartišką dvikovą dėl geresnio kulinaro vardo stoja šokėjai Gytis Ivanauskas ir Justina Žemaitytė. Bičiulių patiekalų vertinti atvyks švenčių organizatorė Laura Vagonė.
Gamtos apsuptyje, du dešimtmečius skaičiuojančiame pramogų ir poilsio centre „Belmontas“ įkurtoje studijoje laidos herojai „Kamado Bono“ kepsninėse gamins du sveikus ir gardžius patiekalus. Justina, kartu su laidos vedėja Ilona Juciūte, gamins nekaloringą sojų ir daržovių troškinį, o Gytis, padedamas iš Šri Lankos kilusios šefo Dilano Dampellos Gamage, pergalę išplėšti bandys su krevečių kariu ir indiškais kokosų paplotėliais.
Gytis su Justina susipažino prieš daugiau nei dešimtmetį, kuomet jų keliai susikirto TV3 televizijos kurtame šokių projekte „Šok su manimi“. Nors 2009-aisiais metais konkurse dalyvavusi pora užėmė 3-ąją vietą, tačiau jie iki šiol jaučiasi nugalėtojais, mat projektas išvystė tvirtą tarpusavio draugystę.
„Mes nesame nei karto susipykę per mūsų vienuolika metų pažinties. Tačiau kaip šiandien pamenu, jog tą pirmą susitikimą, kuomet Justė gavo progą įvertinti mano gebėjimus, ji prodiuseriams pareiškė, jog aš nieko nemoku“, – prisiminimais laidoje dalinsis Gytis.
Tačiau Gytis šokio mene nebuvo naujokas – jis yra baigęs aktoriaus-šokėjo specialybę, įkūręs savo vardo šokio teatrą, tik tuo metu sportinių šokių stilius buvo naujas iššūkis net ir jam pačiam.
„Gytis visada tą akcentuoja, jog aš taip pasakiau, bet pati to neatsimenu. Kai susitikom tą pirmą kartą, man kaip tik pasirodė, kad jis šiek tiek moka ir kad galim kažką kartu nuveikti“, – apie pirmą Gyčio sudarytą įspūdį pasakos Justina.
Dalyvaujant televiziniuose, pramoginiuose projektuose daug smagių detalių lieka užkulisiuose, todėl laidos vedėja Ilona smalsaus ir apie kuriozines situacijas, nutikusias laidos herojams kartu. Justina neslėps, jog viena istorija įsiminė labiausiai, nors ir buvo lydima ašarų ir streso, mat ji prieš pat tiesioginį eterį pamėtė savo suknelę.
„Pramoginių sportinių šokių šokėjui neturėti specialiai tam šokiui sukurtos ir pasiūtos suknelės, o skolintis kažkokią svetimą, prilygsta tragedijai. Ten buvo vien tik Justės ašaros ir isterija“, – tikrąsias istorijos detales šiandien su šypsena veide prisimins Gytis.
Juoko ir nuotaikingų pasakojimų kupinoje laidoje laukia ir azartiška laidos herojų kulinarinė dvikova. Justina – dviejų vaikų mama, todėl jai maisto gamyba yra kasdienybė, na o kokiais kulinariniais šedevrais savo svečius stebina Gytis?
„Aš labai mėgstu gaminti, jeigu turiu tam laiko. Turiu net keletą savo firminių patiekalų. Kūčių vakarą paprastai tai būna eršketas, o per Kalėdas gaminu arba antį, įdarytą raugintais kopūstais, arba triušį grietinėlės ir baravykų padaže. Aš mėgstu pasidarbuoti virtuvėje“, – teigs žinomas šokėjas.
Kokių nuotykių Gytis ir Justina patyrė šokių aikštelėje, ar nevargina žinomumas ir kurio laidos herojaus gamintas patiekalas labiau patiks Laurai Vagonei – sužinosime jau šį šeštadienį, 8:30 val. per TV3 televiziją!
Į Lietuvą atėjus šiltoms dienoms televizijos žiūrovų pamėgtos kulinarinių pokalbių laidos „Virtuvės istorijos“ studija persikelia į gryną orą! Nuo šiol aršios ir azartiškos žinomų Lietuvos šeimų bei jų artimiausių bičiulių kulinarinės kovos vyks gamtos apsuptyje, du dešimtmečius skaičiuojančiame pramogų ir poilsio centre „Belmontas“. Į dvikovą stoja ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai – kulinarei Ilonai Juciūtei pirštinę metą iš Šri Lankos kilęs virtuvės šefas Dilanas Dampella Gamage. Su žiūrovais jiedu dalinasi ne tik puikiais receptais, bet ir naudingais kulinariniais patarimais. Geriausi pokalbiai gimsta virtuvėje, todėl patiekalų gamybą kaskart lydi atviros ir nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti jį pagaminusį kulinarą.
„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 8:30 val. per TV3!