K. Starkienė papasakojo, kaip vasarą keliaujant iš Prancūzijos į Ispaniją sustojo mažo miestelio aikštėje, kur vyko turgus. Ten ji sutiko moterį, gaminančią kvapnų troškinį.
„Suvalgiau jį tiesiog stovint turguje ir skonio nepamiršau visą likusią kelionę“, – pasakiško troškinio skonį prisiminė laidos vedėja.
Troškiniui reikės:
- 4 vištos ketvirčių
- 2 raudonųjų paprikų
- 2 žaliųjų paprikų
- Didelio svogūno
- 400 g konservuotų pomidorų be odelės
- Pusės kilogramo bulvių
- 100 ml baltojo vyno
- 100 ml sultinio
- Alyvuogių aliejaus
- Šaukšto sviesto
- Mėgstamų prieskonių
Gaminimo eiga:
Vištos ketvirčius apkepti aliejaus ir sviesto mišinyje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Vištieną išimti ir padėti ant lėkštės. Į tą patį puodą, kur kepė mėsa, sudėti plonais žiedais pjaustytą svogūną ir pakepinti, sudėti stambiai pjaustytas paprikas, pomidorus ir viską palikti troškintis, kol daržovės šiek tiek suminkštėja.
Supilti vyną ir jį kaitinti, kol dingsta alkoholio kvapas, tada supilti sultinį, suberti prieskonius. Uždengti puodą ir palikti troškintis ant vidutinės ugnies maždaug pusvalandžiui. Į puodą sudėti bulves, vištą, uždengti dangčiu ir palikti troškintis, kol bulvės taps minkštos ir mėsa ims kristi nuo kaulų.
Daugiau K. Starkienės patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!