Balta (JAI)
Reikės:
250 ml grietinėlės
250 ml pieno
2 šaukštų cukraus
2 lapelių želatinos arba birios želatinos
0,5 lazdelės vanilės arba birios vanilės
Gaminimo eiga:
Grietinėlę ir pieną supilti į nedidelį puodelį, suberti miltelinį cukrų, įmesti išvalytą vanilės lazdelę arba įberti vanilinio cukraus ir kaitinti ant nedidelės ugnies, kol sušils, bet neužvirs! Želatiną išbrinkyti, supilti į grietinėlę ir maišyti, kol visiškai ištirps. Desertą išpilstyti į turimas formeles ir per naktį palikti šaldytuve. Galima papuošti uogomis, gėlėmis, tarkuotu šokoladu ar sužadėtuvių žiedeliu.
Šokoladinė (JAM)
Viskas taip pat, tik reikia įpilti lydyto juodojo šokolado ir įberti maltų čili pipirų. Dar galima padaryti sparnelius (arba ragelius) iš lydyto cukraus.
Skanios ir romantiškos Jums šv. Valentino dienos!