• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 14-oji yra ta diena, kai norisi savo mylimam žmogui skirti ypatingą dėmesį, pradžiuginti ir nustebinti. Įkvėpimo verta semtis iš vienos romantiškiausių tautų pasaulyje – italų. Vasarį Kauno restorane „Sadutė“ vyraus būtent itališkos „Gusto de paradiso“ nuotaikos, tad jo savininkė Indra Ramanauskienė siūlo savo antrai pusei pagaminti tradicinį Panakotos („Panna cotta“) desertą.

Vasario 14-oji yra ta diena, kai norisi savo mylimam žmogui skirti ypatingą dėmesį, pradžiuginti ir nustebinti. Įkvėpimo verta semtis iš vienos romantiškiausių tautų pasaulyje – italų. Vasarį Kauno restorane „Sadutė“ vyraus būtent itališkos „Gusto de paradiso“ nuotaikos, tad jo savininkė Indra Ramanauskienė siūlo savo antrai pusei pagaminti tradicinį Panakotos („Panna cotta“) desertą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Balta (JAI)

Reikės:

250 ml grietinėlės

250 ml pieno

2 šaukštų cukraus

2 lapelių želatinos arba birios želatinos

0,5 lazdelės vanilės arba birios vanilės

REKLAMA

Gaminimo eiga:

Grietinėlę ir pieną supilti į nedidelį puodelį, suberti miltelinį cukrų, įmesti išvalytą vanilės lazdelę arba įberti vanilinio cukraus ir kaitinti ant nedidelės ugnies, kol sušils, bet neužvirs! Želatiną išbrinkyti, supilti į grietinėlę ir maišyti, kol visiškai ištirps. Desertą išpilstyti į turimas formeles ir per naktį palikti šaldytuve. Galima papuošti uogomis, gėlėmis, tarkuotu šokoladu ar sužadėtuvių žiedeliu.

Šokoladinė (JAM)

Viskas taip pat, tik reikia įpilti lydyto juodojo šokolado ir įberti maltų čili pipirų. Dar galima padaryti sparnelius (arba ragelius) iš lydyto cukraus.

Skanios ir romantiškos Jums šv. Valentino dienos!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų