Netoli Ramygalos įsikurusio Salvinos ūkio šeimininkei pavyko užauginti kitokius, įspūdingo grožio ir gan neįprastus akiai paprastuosius ilgmoliūgius. Priklausomai nuo rūšies, jų gali būti įvairiausių formų.
„Kol jauni, šie moliūgai yra valgomi, bet man jie nelabai gardžiai kvepia ir aš žinau, kad turiu gerų moliūgų, tai man jų nereikia valgyti. Aš iš jų darysiu dirbinius. Jeigu pavyks gerai išdžiovinti, jie iškart būna labai gražūs, galima ir šviestuvą ir vazą pasidaryti“, – nauju pomėgiu džiaugėsi S. Kėvinienė.
Ilgmoliūgių auginimui moteris netgi užleido visą savo šiltnamį, o kad jie taptų dar įspūdingesnių formų gausiai laisto ir tręšia trašomis.
Dabar apie 30 rūšių moliūgų auginanti ūkininkė juos skirsto į keturias pagrindines rūšis – aliejinius, dekoratyvinius, skirtus sriuboms ir troškiniams bei desertams.
Daugiau apie moliūgų veislių pasirinkimą ir auginimą žiūrėkite reportaže, esančiame straipsnio pradžioje.
Laidą „Svajonių ūkis“ žiūrėkite šeštadieniais 9.00 val. per TV3.
VISĄ LAIDĄ RASITE: