Kiaušiniai be abejonės yra vienas iš dažniausiai naudojamų pusryčių produktų – juose gausu baltymų, jie sotūs ir yra begalė kiaušinių ruošimo būdų.
Vienas mėgstamiausių pusryčių Didžiojoje Britanijoje yra minkštai virti kiaušiniai, rašoma dailystar.co.uk.
Jeigu tokie kiaušiniai patinka ir jums, tikriausiai ne kartą bandėte išvirti jų ir savo šeimos nariams. Tačiau dažnas bandymas gali baigtis neišvirusiu kiaušinio baltymu arba trynys būna per kietas.
Kiek minučių virti kiaušinius?
„HelloFresh“ pasidalijo patarimais, kaip tobulai pagaminti minkštai virtą kiaušinį kiekvieną kartą. Pasak jų, svarbu pradėti nuo šalto vandens.
„Kai kurie žmonės deda kiaušinius į verdantį vandeni, bet jeigu įdėsite kiaušinį į šaltą vandenį ir tada užvirsite – jums bus lengviau gauti tokią konsistenciją, kurios ir norite.
Pirmiausia įdėkite kiaušinį į puodą su šaltu vandeniu ir įjunkite viryklę. Kai vanduo pradės virti, išjunkite viryklę ir uždenkite puodą dangčiu. Verdančiame vandenyje palikite kiaušinį tiek laiko, kokios konsistencijos norite. Tada įdėkite kiaušinį į labai šaltą vandeni – dėl jo kiaušinis turėtų nusilupti idealiai“, − nurodo.
„Hellofresh“ nurodo, kad jeigu norite labai skysto kiaušinio, jį verdančiame vandenyje reikėtų laikyti 2 minutes. Jeigu norite, kad skystas būtų tik trynys – 4 minutes.
Jeigu norite kietesnio kiaušinio, verdančiame vandenyje palaikyti jį 6-8 minutes. Na, o jeigu labiausiai mėgstate kietai virtus kiaušinius, verdančiame vandenyje juos laikykite 10 minučių.