• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atėjus rudeniui – sodo ir daržo gėrybių sezonui, TV3 laidos „La maistas“ šefas Tomas Rimvydis dalijasi, kaip rauginti įvairias rudens gėrybes ir kaip pasigaminti fermentuotas slyvas su lazdyno riešutais, greitai paraugintus kopūstus ir cukinijų juostas žiemai. Žiūrėkite „La maistas“ ir semkitės kulinarinių idėjų!

5

Atėjus rudeniui – sodo ir daržo gėrybių sezonui, TV3 laidos „La maistas“ šefas Tomas Rimvydis dalijasi, kaip rauginti įvairias rudens gėrybes ir kaip pasigaminti fermentuotas slyvas su lazdyno riešutais, greitai paraugintus kopūstus ir cukinijų juostas žiemai. Žiūrėkite „La maistas“ ir semkitės kulinarinių idėjų!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mane labiausiai traukia daržo gėrybės ir jų ruošimas žiemai – fermentacija, kitaip dar – rauginimas. Galima rauginti viską: slyvas, agrastus, bulves, voveraites. Laikausi pozicijos, kad nereikia nieko išmesti iš daržo,  panaudoti galima viską – agurkų, vyšnių lapus, morkų lapelius skonio sustiprinimui tos pačios fermentacijos metu. Atsakingas vartojimas prioritetas. Absoliučiai viską galima ir reikia panaudoti“, – kalbėjo T. Rimydis.

REKLAMA

Rauginimas – vienas iš sveikiausių daržovių paruošimo žiemai būdų. Jį puikiai išmanė ir plačiau naudojo mūsų proseneliai.

„Fermentacija yra sveikas daržovių paruošimas žiemai. Daržovės raugiamos be jokių dirbtinių konservantų, dalyvauja tik natūrali bakterija ir įvairūs priedai: tradiciniai – prieskoninės žolelės, serbentų lapai, krienų, vyšnių lapai, iš įdomesnių – pušų pumpurai, pomidorų vynas. Žarnynui sveika, neina į kūną, vaikai mėgsta“, – apie fermentacijos privalumus kalbėjo Tomas.

REKLAMA
REKLAMA

Fermentacijos procese viskas svarbu – druskos kiekis, vandens kiekis. Pasak Tomo, geriausia naudoti šulinio vandenį, neperėjusį per filtraciją. Vandenį galima naudoti nekaitiną ir kaitintą.

Fermentuotos slyvos su lazdyno riešutais

Puikus ir nesudėtingas būdas išsaugoti slyvas. Šios gardžios slyvos gali būti puikus garnyras prie mėgstamų patiekalų, pavyzdžiui, virtos ar keptos mėsos. Šis puikus derinys suteikia nepakartojamą skonį bet kokiam patiekalui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Receptą pamatykite čia

Greitai parauginti kopūstai ala Kimči

Labai gardūs, aštresni, greitai ir nesudėtingai paruošiami Kimči stiliumi paruošti kopūstai, kurie labai greitai ir suvalgomi. Tik reikėtų šiek tiek kantrybės ir paruoštus kopūstus palikti pastovėti ir palaukti bent dvi dienas iki valgant.

REKLAMA

Receptą pamatykite čia 

Cukinijų juostos žiemai (be kaitinimo)

Šios cukinijos ruošiamos šaltuoju būdu, nieko nekaitinant ir neverdant, todėl išlieka traškios. Juostas patogu naudoti garnyrui, sumuštiniams, picoms, salotoms, o kartais tiesiog ir valgyti vienas. Taip pat juostos puikiai tinka maisto dekoravimui.

Receptą pamatykite čia 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų