Šitas kepinys tinka ne tik kasdienai, bet manau galėtų tapti ir puikia artėjančių Velykų stalo dalimi,“ – pasakoja Ieva Greičiūnaitė, „Nestoro maisto“ įkūrėja.
Reikės: 1 saldžiosios paprikos, 3 didelių pievagrybių, 1 svogūno, 3 česnako skiltelių, 1 saliero stiebo, 2 valg. š. maltų linų sėmenų + 9 valg. š. vandens, 2 skardinių lęšių, 70 g pilno grūdo avižų dribsnių, 70 g avižų miltų (galima pasigaminti pačiam sumalnant maisto smulkintuve avižas), česnako, svogūno, druskos ir petražolių prieskonių mišinį.
Viršutiniam sluoksniui: 3 valg. š. pomidorų tyrės, 1 valg. š. sojų padažo, 1 valg. š. obuolių acto, 1 arbat. š. medaus
Gaminimas
Linų sėmenis sumaišykite su vandeniu ir padėkite į šalį.
Keptuvėje pakepinti smulkintą svogūną, česnaką, salierą, papriką, pievagrybius. Suberti prieskonius.
Didesniame inde sumaišykite iškepusias daržoves, avižas, avižų miltus, linų sėmenų masę ir lęšius. Viską porą minučių patrinkite šakute. Kai masė taps vientisesnė, sudėkite ją į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Nedideliame indelyje sumaišykite visus pomidorų padažui skirtus ingredientus ir jį paskirstykite ant pyrago viršaus. Kepti apie 180C 45 minutes.
Prieš išimant iš skardos ir supjaustant, leiskite šiek tiek atvėsti.
Šaltinis: Nestoras maistas