Pirmaisiais šių metų mėnesiais parduotuvėse pirkėjai dažniau sustodavo prie šviežių vaisių ir daržovių lentynų. Prekybininkų duomenimis, prekyboje pasirodžius šviežio, šių metų derliaus daržovėms, ženkliai šoktelėjo jų pardavimai.
Tradicinių daržovių daugiau nuperkama vidutinio dydžio šalies miestuose, tuo metu didmiesčių gyventojai lentynose dažniau ieško egzotinių skonių, rašoma pranešime spaudai.
Kelių pastarųjų metų prekybos duomenys rodo, jog daržovių paklausa labiausiai išauga kovo viduryje, kai parduotuvių lentynose pasirodo pirmasis šviežių pavasario daržovių derlius. Tuomet, priklausomai nuo daržovių rūšies, jų parduodama nuo kelių procentų iki kelių kartų daugiau.
Lietuviai tradiciškai gausiausiai perka bulves, agurkus, pomidorus, morkas ir kopūstus. Šios daržovės labiau paklausios šalies regionuose, o didmiesčių gyventojai vis dažniau išbando egzotinius – artišokų, smidrų, saldžiųjų bulvių, savojinių kopūstų – skonius. Egzotinių daržovių paklausa vien tik sostinėje šiais metais šoktelėjo beveik 40 proc.
Tradicinės salotos virtuvėje taip pat vis dažniau keičiamos romaninėmis – iš Viduržiemio jūros šalių atkeliaujančiomis egzotiškomis salotomis ar salotų mišiniais. Pastaraisiais metais daugiausiai įvairių salotų nuperkama Panevėžyje. Šiame mieste salotų populiarumas šiemet išaugo beveik ketvirtadaliu.