Bulgariškui obuolių pyragui reikės: 6-7 obuolių, 200 ml. cukraus, 200 ml. avižinių dribsnių, 200 ml. miltų, 120 gr. sviesto, cinamono.
Gaminimas:
Avižinius dribsinus galima pakeisti manų kruopomis. Man skaniau rupesnis pyragas, todėl rinkausi dribsnius.
Miltus, dribsnius, cukrų sumaišyti viename inde. Ištirpinti sviestą. Sutarkuoti luptus obuolius ir sumaišyti su cinamonu.
Kepimo indą ištepkite. Sausą mišinį padalinkite į tris dalis. Į kepimo indą berkite vieną dalį sauso mišinio, paskirstykite lygiai, apklokite obuoliais, vėl sauso mišinio, obuoliais ir viršutinis sluoksnis sauso mišinio, viską apipilkite tirpintu sviestu.
Šaltinis: Skanus gyvenimas