INGRIEDIENTAI
- Silkė 3 vnt
- Svogūno roputės 2 vnt
- Aliejus 3 šaukštas (-ai)
- Garstyčios 1 vnt
- Gvazdikėliai 6 vnt
- Marinatas (acto) – pagal skonį
- Morkos – pagal skonį
- Petražolės – pagal skonį
- Citrinos – pagal skonį
KAIP GAMINTI
- Silkes išmirkyti, išvalyti, pašalinti kaulus, tačiau palikti jų odelę. Silkes atsargiai perskirti į dvi dalis, apipjaustant papilves, o jų vidų plonai ištepti paruoštomis garstyčiomis.
- Įdarui skirtus svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir trumpai pakepinti aliejuje, kol praskaidrėja. Atvėsintą masę sudėti ant garstyčiomis pateptų silkių puselių. Labai skanus yra džiovintų grybų, pakepintų su svogūnais įdaras. Užteptas įdaru silkės puseles, pradedant nuo platesnio galo, suvynioti odele į viršų. Rolmopsą sutvirtinti prismeigiant silkės uodegėlę gvazdikėliu.
- Taip paruoštus vyniotinius sudėti į gilų pusdubenį ir užpilti silpnu acto marinatu, kad juos pusiau apsemtų.
- Silkės vyniotinius galima puošti morkų žvaigždutėmis, citrinų griežinėliais ar skiltelėmis, petražolių lapeliais.
Skanaus!
Čia per anciaznape lupena?
REKLAMA