• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įminta prėsko lėktuvo maisto paslaptis

Neseniai išaiškėjo, jog dėl lėktuvo maisto, kuris niekada nežavėjo skoniu, kalti ne jį ruošiantys kulinarai, o  salone girdimas variklio gausmas.

REKLAMA
REKLAMA

Maisto gamintojo „Unilever" atliktame tyrime paaiškėjo, jog keleivių valgymo metu patiriamus pojūčius smarkiai įtakoja lėktuvo variklio keliamas triukšmas.

REKLAMA

Tyrimas vyko taip: savanoriams buvo užrištos akys ir duodama ragauti įvairių patiekalų. Tuo pat metu fone buvo leidžiamas įvairaus lygio triukšmas. Kuo jis buvo didesnis, tuo silpniau eksperimento dalyviai galėjo jausti maisto saldumą ir sūrumą. Todėl lėktuvo maistas dažnai atrodo beskonis.

Be kita ko, tyrėjai nustatė, kad fone skambant maloniems garsams, žmonės labiau mėgaujasi maistu. Tikimasi, kad šio tyrimo rezultatai itin pravers aukšto lygio restoranams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų