Ne paslaptis, kad į kavą dedamas cukrus nieko gero sveikatai nežada. O štai medus ne taip stipriai pakelia ir numuša gliukozės kiekį kraujyje ir nežadina alkio jausmo.
Gausybė vitaminų
Meduje taip pat yra vitaminų ir mineralų – magnio, kalio, kalcio, geležies, sieros, vario, jodino, cinko, fosfato, vitamino A, vitamino C ir įvairių tipų vitamino B. Be to, medus yra natūralus antioksidantas, turintis priešgrybelinį ir antibakterinį poveikį. Jis taip pat gali padėti sureguliuoti virškinimą – padeda nuo diarėjos, skrandžio veiklos sutrikimų ir skrandžio opų.
Naujas tyrimas taip pat parodė, kad į kavą dedamas medus dar veiksmingiau, nei receptiniai sisteminiai steroidai, gydo tam tikrus kosulio tipus. Tyrimo objektas buvo poinfekcinis kosulys - tai toks kosulys, kuris laikosi net ir kelias savaites po viršutinių kvėpavimo takų infekcijų ar paprasto peršalimo.
Šis įkyrus kosulys ne tik nedingsta net ir tada, kai peršalimas jau seniai praėjęs, bet taip pat gali trukdyti miegoti, dirginti gerklę, kvėpavimo takus ir bendrą savijautą.
Jei rūpinatės savo sveikata, kavą nuo šiol saldinkite medumi.