500 ml riebaus pieno (jame turėtų būti apie 30 ml grietinėlės),
1 šaukštas su kaupu grietinės (20 proc. riebumo),
3 kiaušiniai,
5 šaukštai miltų,
1 šaukštas cukraus,
0,5 arb.š. druskos,
¼ arb.š. sodos.
Kad blynai būtų purūs, pienas, kiaušiniai ir grietinė turėtų būti kambario temperatūros.
Dar viena paslaptis – kai matuosite reikiamą kiekį pieno, nepripilkite jo iki 500 ml, palikite vietos įpilti 30 ml grietinėlės – kaip tik ši gudrybė ir paverčia blynelius idealiais!
Visos šios sudėtinės dalys gerai išplakamos šluotele.
Atskirai sumaišomos sausos sudėtinės dalys – miltai, soda, cukrus, druska.
Į sausą mišinį palengva supilama kiaušinių ir pieno masė, nuolat maišoma, kad nesušoktų gumuliukai.
Tešlos konsistencija turėtų priminti grietinėlę. Jei tešla kiek per tiršta – įpilkite dar truputėlį pieno, jei per skysta – šaukštą miltų. Jei kepami blyneliai trūkinėja – išplakite atskirai vieną kiaušinį ir į blynų tešlą įmaišykite pusę šios masės.
Blyneliai kepami ant gerai įkaitinto aliejaus.