Pradžia – su Anapilin iškeliavusiu Vytautu Šapranausku
Kadaise kurtas projektas „Kulinarinis šou“, kaip prisimena R. Ščesnavičius, buvo pirmasis toks televizinis projektas tiek jam pačiam, tiek ir V. Šapranauskui. Tiesa, Robertui teko laidą ne tik vesti, bet tuo pat metu ir gaminti.
Žinomas vyras neslepia – V. Šapranauskas apie televiziją jį išmokė ne vienos vertingos pamokos. „Mokiausi iš jo būti šou menu, nes man tai buvo visiška naujiena. Eteryje ir gyvenime nepaprastai vienas kitą gerbėme: jis buvo aukščiausio lygio profesionalas, be galo išsilavinęs žmogus. Tiesą pasakius, norėjau būti toks, kaip jis“, – atvirauja Robertas.
Ilgainiui Robertas ir pats taip įsisuko į televizinę karuselę, kad daugeliui tapo kulinariniu guru, kas savaitę ant kiekvieno žiūrovo stalo patiekiančiu vis įmantresnį, įdomesnį ir gardesnį patiekalą.
„Man patiko justi kontaktą, grįžtamąjį ryšį: sutikdavau žmones, kurie dalindavosi įspūdžiais, pasakodavo, kaip stebi laidas, stengiasi identiškai pagaminti patiekalus pagal mano sukurtus receptus. Tuomet suvokiau, kam aš visa tai darau ir su kuo kalbu vesdamas laidas“, – prisiminimais dalijasi Robertas.
Robertas prisimena – kuo labiau buvo atpažįstamas televizijoje, tuo daugiau dėmesio sulaukdavo ir gyvenime. Darbai sekė vienas po kito! Robertas buvo mėgiamas ne tik Lietuvoje – daugybė užsienyje gyvenančių gurmanų iki šiol pamena susitikimus su aukščiausio lygio profesionalu iš Lietuvos ar ištraukas iš knygos „Gurmano užrašai“. Vis dėlto vėliau Robertui atėjo metas nuo televizijos atsikvėpti: jo dėmesio ir daugybės jėgų tuo metu pareikalavo net keli Roberto atidaryti restoranai.
Nauja laida „Su Robertu lengviau“
Tačiau šiandien R. Ščesnavičius pripažįsta televizijos pasiilgęs. „Grįžtu šiek tiek kitoks, pasisėmęs gyvenimiškos patirties – dabar man viską daryti yra smagu. Dabar žinau, kaip ir kas turi būti, bet atlaidžiau žiūriu į gyvenimiškas situacijas: pateisinu tuos, kurie ieško savęs kulinariniame kelyje, ir, natūralu, kažką daro ne taip. Bet toks tas gyvenimas ir turi būti: kupinas ieškojimų ir iššūkių“, – įsitikinęs Robertas.
Šiuo metu Robertas dirba tokioje vietoje Kaune, kuri idealiai tinka renginiams, degustacijoms, vakarėliams ir vestuvėms. „Renginių galerija“ įsikūrusi netoli Kauno pilies – vien tai verčia jaustis pakylėtai! Būtent čia bus filmuojamos ir visos kulinarinės laidos.
Šios vietos savininkė Kristina Puotkalienė atskleidžia, kad dirbti su Robertu – vienas malonumas: „Mūsų virtuvės šefo Roberto receptai yra unikalūs. Patiekalų gaminimui jis visada naudoja itin aukštos kokybės produktus, atkeliavusius tik iš patikimų tiekėjų. O mums tai yra itin svarbu. Kokybė, šviežumas ir estetinis vaizdas – tai kriterijai, kuriais matuojame į lėkštes atrenkamą maistą. Renginiams Robertas kaskart ruošiasi labai kruopščiai: toks atsakingas požiūris į darbą atvėrė mums naujas galimybes – kartu pradėjome nuostabią gastronominę kelionę“, – apie ypatingą ryšį su virtuvės šefu pasakoja K. Puotkalienė.
Nauja kulinarinė laida „Su Robertu lengviau“ – jau nuo birželio 11 dienos, sekmadieniais, 10.30 val. tik per TV3!