Abu laidos vedėjai žada, jog šiame sezone žiūrovai įgaus daug naudingų žinių, išgirs praktinių patarimų, sužinos apie tradicinių ir netikėtų skonių derinius bei išvys daugybę skanaus maisto. Bus sunku atsilaikyti viso to neišbandžius ir patiems!
Nors Gediminas savęs profesionaliu šefu vadinti nemėgsta, kad yra tikras maisto žinovas, patvirtintų visi jį pažįstantys. Jis ne tik daugybę metų praleido dirbdamas populiariausiuose šalies restoranuose, bet ir toliau aktyviai domisi pasaulinėmis maisto gamybos tendencijomis, kuria naujus receptus bei semiasi žinių iš geriausių viso pasaulio virtuvės šefų.
Kaip pasakoja G. Endriukaitis, priežasčių, kodėl žmonės negamina, tenka išgirsti pačių įvairiausių – vieni bijo bandyti, kiti jau yra sulaukę kritikos. Tačiau labiausiai virtuvės šefą stebina tie, kurie nė neišbandę recepto sako, kad nors viskas ir atrodo skanu, matyt, yra per sunkiai paruošiama realybėje. „Svarbiausia – išdrįsti, nes galite likti nustebę!“ – sako jis.
Vis dėlto jei į Gediminą kreiptųsi žmogus, norintis išmokti gaminti nuo nulio, virtuvės šefas pirmiausiai rekomenduotų jam pradėti nuo… kiaušinienės.
„Visi žmonės privalo turėti įvairių išgyvenimo įgūdžių – mokėti plaukti ir nenuskęsti, taisyklingai rašyti, kad galėtų komunikuoti ir gebėti paruošti kažką paprasto, geriausia – košę ar kiaušinienę. Įdomu, kad pastarąją skaniai pagaminti visgi nėra taip paprasta, tačiau viskas turėtų eiti žingsnis po žingsnio, kol galiausiai pasieksite aukščiausią pilotažą – pavyzdžiui, gebėsite iškepti duoną“, – sako jis.
Niekas tikrai negimė visko mokėdamas – Gediminas guodžia žiūrovus, jog ir jo paties kulinariniai bandymai ne visuomet pavykdavo taip, kaip planuota.
„Ir pats esu uždegęs virtuvę (juokiasi). Žinoma, buvau dar tik paauglys, bet šis prisiminimas įstrigo ilgam. Pradėję ruošti maistą, žmonės dažnai apie tai pamiršta, tad nutinka tikrai visko. Vis dėlto dabar galiu drąsiai sakyti, kad virtuvėje stengiuosi neimprovizuoti – esu ganėtinai tikslus žmogus ir tokių kuriozų nebepasitaiko“, – šypteli jis.
Laidos žiūrovus labiausiai domina, kaip tinkamai paruošti mėsos patiekalus – tokie receptai jiems atrodo keliantys daugiausiai iššūkių. „Dažnai sulaukiau klausimų, kaip neperkepti vištos ar iškepti jautieną. Tačiau tas pats tiktų ir daržovėms – žmonės tikina nemokantys jų skaniai paruošti, nors iš tiesų tą padaryti yra labai lengva. Tereikia turėti vos kiek techninių žinių!“ – bando įkvėpti jis.
Paklaustas, ką žiūrovai po laidų dažniausiai stengiasi atkartoti namuose, Gediminas šypteli – juos labiausiai traukia saldūs kepiniai. Tiesa, būtent obuolių pyragas yra ir paties Gedimino pirmą kartą gyvenime pagamintas desertas!
„Ypatingai „ant bangos“ yra senieji receptai – spurgos, Kuršėnų vyniotinis, krepšeliai su morengais. Žmonės tokiems dalykams jaučia nostalgiją, jie kelia malonius prisiminimus“, – pasakoja virtuvės šefas.
Tokia pat gero maisto mylėtoja yra ir Gedimino kolegė Daiva. Moteris nuolat namuose gamina šeimai ir draugams, pirma išmėgina visus naujausius receptus.
„Aš, kaip dirbanti trijų vaikų mama, tikrai ne visada randu laiko sudėtingiems receptams. Todėl kaip įmanoma labiau stengiuosi juos supaprastinti ir pagreitinti. Juk norisi šeimą nustebinti skaniu patiekalu ir įprastą darbo dienos vakarą! Tačiau mėgstamiausias mano laikas – savaitgalio pusryčiai, kuomet dar niekur nereikia skubėti, galima ramiai eksperimentuoti, o vėliau visiems prie stalo ragauti besidalinant visos savaitės įspūdžiais“, – sako Daiva.
Laidos vedėja prideda, kad daug naujų dalykų praėjusiuose sezonuose jau spėjo išmokti ir iš Gedimino – tai jai ypatingai padeda gaminant kiekvieną dieną.
„Net, atrodytų, maži pakeitimai gali padaryti stebuklus ir patiekalus pakelti visai į kitą lygį. Džiaugiuosi, kad žiūrovams jau galiu pasiūlyti greitų ir skanių idėjų iš savo pusės. Visada juokauju, kad jei jau sugebu pagaminti aš, tikrai gali visi!“ – juokiasi Daiva.
Laidos „Gardu gardu“ vedėjai savo žiūrovų prie televizoriaus ekranų lauks kiekvieną šeštadienį, 10.30 val., per TV3!