• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dabar už kilogramą džiovintų baravykų gali tekti pakloti ir 100 eurų. Prekeiviai tikina, kad šių miško gėrybių kainos liko pernykštės, o žmonės esą skaičiuoja – niekas kilogramais džiovintų grybų nebeperka. Ir už litrą pupų šiemet teks mokėti kaip už mėsos kilogramą – 8 eurus. Nors pirkėjai skundžiasi, kad kainos „auksinės“, tačiau šventiniam stalui pinigų negaili.

Dabar už kilogramą džiovintų baravykų gali tekti pakloti ir 100 eurų. Prekeiviai tikina, kad šių miško gėrybių kainos liko pernykštės, o žmonės esą skaičiuoja – niekas kilogramais džiovintų grybų nebeperka. Ir už litrą pupų šiemet teks mokėti kaip už mėsos kilogramą – 8 eurus. Nors pirkėjai skundžiasi, kad kainos „auksinės“, tačiau šventiniam stalui pinigų negaili.

REKLAMA

Už kibirėlį džiovintų raudonikių Panevėžio turguje Rima prašo 8 eurų. 100 gramų baravykų kainuoja 10 eurų – už kilogramą būtų visas šimtas. 

„Kilogramo niekas nebeima, 2–3 kibiriukus, jeigu didesnė šeima, jaunimas suvažiuoja“, – pasakoja prekeivė Rima.

Grybautojos sako ir pernai prieš šventes džiovintų grybų kainos buvo panašios. O štai juos sudžiovinti atsieina kasmet vis brangiau. 

REKLAMA
REKLAMA

„Kainuoja gi sudžiovinti, nepamatai kaip prisuki. Reikia mokėt, tada išsižioji“, – teigia prekeivė Angelė.

Visgi prekeiviai pastebi, kad žmonių susidomėjimas grybais nemažėja – perka ir už gana aukštą kainą.

REKLAMA

„Ir marinuotus baravykus labai perka žmonės ir pinigų neskaičiuoja už gerus grybus. Jeigu pusė litro – 10 eurų, tai litras – 20 eurų. Savose sultyse daryti baravykai“, – sako prekeivė Bronislava.

Brangsta pupos

Žmonės sako, kad ant Kūčių stalo įprastai puikuojasi net ne vienas patiekalas su grybais:

„Barščiai su grybais, virtinukai su grybais, silkė su grybais.“

„Aš tai gaminu tokį mano mamos močiutės troškinį: burokėliai, silkė, džiovinti grybai, svogūniukai.“

REKLAMA
REKLAMA

„Virtinukai su grybais ir silkutė vienokia, kitokia, pupos dar.“

Pupos ant šiųmečio Kūčių stalo – brangesnės. Štai Angelė pernai už litrą pupų prieš šventes prašė 5–6 eurų, šiemet litras pupų kainuoja 8 eurus. 

„Tai kad brangus auginimas, šiemet labai nemezgė, ant vieno stiebo 4 pupienojai, ankštys 4, tai kokios plantacijos bereikia“, – sako Angelė.

Viena labiausiai graibstomų prekių prieš šventes – miško spanguolės. Už jų litrą prekeiviai Panevėžio turguje prašo 4 eurų. 

Nors dažnas sutiktas pirkėjas tikina, kad šventiniam stalui pasiruošę išleisti daugiau, kai kurie taupė iš anksto. Tačiau tikrai ne pas visus per šventes stalai lūš nuo gardžių patiekalų.

Daugiau apie tai sužinokite aukščiau esančiame vaizdo įraše.

tv3.lt

Uždarbiautojai nemeta lauk jokio grybo. Visi sukirmiję, peraugę, patežę, papuvę grybukai eina džiovinimui. Su "ūkininkų" daržovėmis, vaisiais, kiaušiniais turguose - irgi atsargiai. Perpardavinėtojai prisiperka visko naktiniame turguje, o paskui stumdo kokius agurkus kaip iš savo šiltnamio... Tas pats ir su kiauliena. Perkama iš Lenkijos skerdyklos, čia tik už Lietuvos sienos, po dešine, neprivažiavus Suvalkų. O štai iš vyro pusės giminaičiai augina vištukes. Dar mažus viščiukus rezervuoja žmonės, įsivaizduodami, jog perka kaimišką vištieną. Prisiperka kobų, šeria kombirkormu ir antibiotikais. Per tris mėnesius iš mažučio viščiuko užaugina didžiulį mėsinį keliu kg viščiuką...
Nueikit, prisirinkit naravykų, išdžiovinkit ir nereikės stebėtis. Galėsit nors ir dešimt kilogramų suvalgyti ,,veltui".
kas pirks grybus už 100 eur!?
kas pirks grybus už 100 eur!?
,,Dabar už kilogramą džiovintų baravykų gali tekti pakloti ir 100 eurų." 100 EURŲ!? Ir čia tik už grybus!? Už tokią kainą galima normaliai prisipirkti daug maisto ilgam laikui arba nueiti į restoraną ir skaniai pavalgyti. Normalūs žmonės nekiš tiek pinigų grybams.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų