Gal norėtumėte paragauti skrudintų skėrių ar svirplių? O galbūt pasivaišinsite ledinukais su skorpionais, skruzdelėmis ar lervomis? Tokį meniu pasiūlė „Pestaurant“ šiandien startavusioje „ArgoBalt“ parodoje.
Projektą organizavusi kontrolės įmonė „Dezinfa“ norėjo žaismingai atkreipti dėmesį į kenkėjus, paskatinti daugiau apie juos kalbėti. Lietuviai dažnai vis dar nedrįsta kalbėti apie šią problemą.
Pirmas tokio pobūdžio restoranas buvo atidarytas Londone. Sulaukęs didelio susidomėjimo, šių metų birželį „Pestaurant“ startuos ir kitose pasaulio šalyse.
Parodos metu svečiai galėjo vaišintis svirpliais su druska ir actu, lervomis su meksikietiškais prieskoniais, saldžiais skorpionais ar skruzdelėmis ir t. t. Iš susirinkusių svečių ne kiekvienas drįso paragauti šių delikatesų. Tačiau ilgi įkalbinėjimai didino drąsuolių būrį.
Biologas Liutauras Gaigaliūnas pasakojo, kaip vabzdžiai yra paruošiami: auginami laboratorijos sąlygomis, maitinami ekologiniu maistu, išvalomas jų vidus. Beje, specialistas šmaikštaudamas pataria namuose rastų tarakonų nevalgyti...
Ar Lietuvoje toks restoranas taip pat atvers duris? Organizatoriai gūžčioja pečiais: „Tiesiog norėjome pažiūrėti ar lietuviai tokie pat drąsūs kaip ir anglai“.