Lašiša yra viena iš naudingiausių ir sveikiausių žuvų mūsų mitybai. Lašišos pasirinkimas - tai vienas iš geriausių būdų gauti gyvulinės kilmės baltymų išvengiant riebalų. Net jei tų riebalų ir yra, tai geroji Omega-3 rūšis, apsauganti širdį.
Jums reikės:
- 1 šaukšteliai druskos
- 300 ml grietinėlės
- 1 vnt lauro lapelio
- 1 šaukšteliai maltų baltųjų pipirų
- 4 vnt morkų
- 200 gr petražolių šaknų
- 2 šaukštai susmulkintų petražolių
- 2 šaukštai sviesto
- 1 vnt svogūno
- 1 vnt žaliosios citrinos
- 10 vnt žaliųjų alyvuogių
- 250 ml žuvies sultinio
Paruošimas:
Lašišą supjaustykite 2 cm storio gabalėliais, nulupkite odelę, apibarstykite pipirais ir druska. Nulupkite svogūną, smulkiai jį supjaustykite ir patroškinkite svieste. Nuskustas morkas, nuvalytą petražolės šaknį sutarkuokite, sudėkite prie svogūnų bei trumpai patroškinkite. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Lašišą sudėkite į puodą. Ant jos dėkite griežinėliais supjaustytą citriną, patroškintas daržoves, suberkite alyvuoges, įdėkite lauro lapelį ir užpilkite sultiniu. Šį mišinį ant nedidelės ugnies troškinkite 15 minučių.
Supilkite grietinėlę, suberkite petražoles. Patroškinkite dar 3 minutes. Jei reikia, dar kartą pagardinkite pipirais ir pasūdykite.