Ataskaitoje teigiama, kad Kinijoje esančiuose „KFC“ restoranuose ledo kubeliuose yra 13 kartų daugiau bakterijų negu tualeto vandenyje.
Ataskaita buvo atlikta Kinijos žurnalistų iš „CCTV“ televizijos kanalo. Ledo kubelių tyrimai atlikti greitojo maisto restoranuose, įskaitant KFC, McDonald's ir Kinijos „Kung Fu“.
Visuose minėtuose trijuose kavinių tinkluose buvo pažeistos sanitarinės normos.
Vietiniame „Kung Fu“ restorane ledo kubeliuose buvo penkis kartus daugiau bakterijų negu tualeto vandenyje, o „McDonald’s“ jie yra švaresni nei tualeto vanduo, tačiau vis tiek neatitinka geriamojo vandens normų.
Blogiausiai pasirodė „KFC“ tinklo restoranai, kuriuose bakterijų kiekis viršija nacionalinį bakterijų kiekio limitą 20 kartų.
Didelis bakterijų kiekis padidina riziką susirgti dizenterija ir viduriavimu.
Dėl tokios nešvaros restoranuose tikriausiai kaltos prastos sterilizavimo procedūros ir retai plaunamos darbuotojų rankos.
Planuojama, kad 700 naujų „KFC“ restoranų turėtų būti atidaryti šiais metais visoje Kinijoje, tačiau po viešai atskleistų faktų kilo didelė greitojo maisto gerbėjų nepasitenkinimo banga.
„Mes turime griežtus vandens ir ledo kokybės standartus. Šiuo metu analizuojame ataskaitą apie vieną mūsų tinklo restoraną, kad būtų užtikrinti mūsų trokštami kokybės standartai“, – teigia „KFC“ restorano atstovas.
Restoranas savo socialinio tinklo „Weibo“ paskyroje atsiprašė savo klientų už incidentą ir tikino, kad kokybės standartai yra analizuojami.
Tačiau tokie kokybės pažeidimai užfiksuoti ne tik Kinijoje.
Didžiojoje Britanijoje birželio mėnesį atliktas tyrimas tokiuose restoranuose kaip „McDonald’s“, „Burger King“, „KFC“, „Starbucks“, „Cafe Rouge“ ir „Nando’s“ užfiksavo tokius pat pažeidimus.