Agurkų augintojų vardą Kėdainiai puoselėja jau kelis šimtmečius, o apie tai, kad mieste auginami agurkai, minima jau XVII amžiuje Karaliaus Jono Sobieskio laikais.
Laidos „Ūkio šefas“ vedėjas Vylius Blauzdavičius aplankė Kėdainių pašonėje įsikūrusį vieną moderniausių šalyje agurkų ūkių. Jos vadovas Paulius Andriejavas pasidalino čia populiariais agurkų marinavimo receptais ir atskleidė, kad agurkai dažniausiai kartūs būna dėl vandens ir saulės trūkumo.
Greitas agurkų marinavimo būdas:
Pirmajam ir itin greitam receptui reikės vos kelių ingredientų – agurkų, krapų, druskos ir česnakų.
Ketvirčiais ar kitaip supjaustytus agurkus sudedame į indą. Supjaustome česnakus ir sutraiškome juos į indą. Įberiame gerą žiupsnį druskos, stambiai supjaustome krapus ir gerai viską išmaišome.
Agurkų marinatas su azijietišku prieskoniu:
Šiam receptui reikės agurkų, raudonųjų pipirų, česnako, sojos padažo, balto vyno acto, sezamo sėklų.
Nulupę agurkų žievelę juos supjaustome žiedeliais ar kita norima forma. Sudėję agurkus į indą, toliau į jį smulkiai supjaustome raudonuosius pipirus, įtraiškome skiltelę česnako. Tada įpilame baltojo vyno acto ir sojos padažo. Pabaigoje užbarstome baltojo sezamo sėklų.
Abu šiuos receptus rasite vaizdo įraše, esančiame straipsnio pradžioje.
Laidą „Ūkio šefas“ žiūrėkite sekmadieniais 9 val. ryte per TV3.
VISĄ LAIDĄ RASITE: