Reikės: 4 kg šviežių agurkų; 1 stiklinės cukraus; 3 nubrauktų šaukštų rupios druskos; 3 stiklinių vandens; 0,75 stiklinės acto (9%); 0,5 stiklinės aliejaus; maždaug 10 skiltelių česnako; poros lauro lapelių; apie 10–15 juodųjų pipirų žirnelių; po saują šviežių krapų ir petražolių; žiupsnelio rupiai maltų džiovintų čili ar šviežio čili pagal skonį.
Nuplautus agurkus supjaustome stambesnėmis riekelėmis (0,5–0,8 cm), sudedam į puodą. Užberiame druskos, cukraus, čili pipirų, sudedame riekelėmis pjaustytus česnakus, kapotas petražoles ir krapus. Suberiame juoduosius pipirus, lauro lapus, užpilame vandens ir atsargiai išmaišome.
Pabaigoje supilame actą ir aliejų, vėl pamaišome ir paliekame uždengtame puode bent jau dvylikai valandų (ar parai). Per naktį agurkėliai truputį parūgsta, truputį pasimarinuoja (kitą dieną galima valgyti tiesiai iš puodo). Pasiruošiam stiklainius (švariai išplauname valgomąja soda ar iškaitiname), užkaičiame puodą su agurkais, ir pakaitiname iki užvirimo.
Virinti nereikia. Karštus agurkus sudedame į stiklainius ir užpilame puode esančiu marinatu. Užsukame ir paliekame parai aukštyn kojomis.