• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinė šių metų „Gardu Gardu“ laida bus ne tik nuotaikinga, bet ir netradicinė. Konditerijos meistras Ali pradės Naujiems Metams skirtą laidą ir gamins pagrindinį patiekalą,  o Šefas Gian Luca Demarco stebins desertu.

Paskutinė šių metų „Gardu Gardu“ laida bus ne tik nuotaikinga, bet ir netradicinė. Konditerijos meistras Ali pradės Naujiems Metams skirtą laidą ir gamins pagrindinį patiekalą,  o Šefas Gian Luca Demarco stebins desertu.

REKLAMA

Kad Naujųjų Metų šventė būtų ypatinga, Ali siūlo pasigaminti jo šeimoje labai mėgiamas ir nepaprastai gardžias midijas su kario padažu. Tai yra prancūziškas patiekalas su azijietišku prieskoniu, kurio kvapas sukvies visą šeimą prie stalo.

O linksmojoje dalyje šefas Gian Luca gamins jo šeimoje dažnai šventėms gaminamą kiaušinio trynių desertą Zabaione. Jis yra ne tik nuostabaus skonio bet ir lengvai bei greitai pagaminamas, dėl ko yra puikus pasirinkimas šventėms.

Midijos su geltonojo kario padažu

Jums reikės: 2 kg midijų; 1 a.š. tailandietiškio geltonojo kario; 2 v. š. žuvies padažo; 0,5 l kokosų pieno; 2 kg bulvių; Laimo; 1 v. š. rudojo cukraus; Svogūno; Duonos Baguette; Aliejaus.

REKLAMA
REKLAMA

Svogūną susmulkinti ir apkepinti įkaitintoje gilioje keptuvėje arba puode su alyvuogių aliejumi. Įdėti karį ir maišyti, kol pasiskirstys. Supilti kokosų pieną ir jam užkaitus įpilti 2 valgomuosius šaukštus žuvies padažo, įspausti laimo sultis ir įberti 1 šaukštą rudojo cukraus. Kaitinti, kol padažas sutirštės. Tuomet sudėti midijas ir uždengus pavirti 5 minutes.

REKLAMA

Su lupena virtas bulves sulaužyti gabaliukais ir apvirti įkaitintame aliejuje, kol jos taps aukso spalvos. Bulves ištraukti iš aliejus ir dėti ant vienkartinio rankšluosčio, kad neliktų aliejaus pertekliaus. Paskaninti bulvių prieskoniais.

Kad neliktų gardžiojo padažo, jį rekomenduojama dažyti su duona Baguette.

Kiaušinio trynių desertas Zabaione su sausainiais

Sausainiams reikės: 50 g lazdyno riešutų; 2 kiaušinių baltymų; 200 g cukraus; 200 g miltų; 200 g sviesto.

REKLAMA
REKLAMA

Zabaione kremui reikės: 5 kiaušinių trynių; 80 g balto vyno; 30 g cukraus.

Lazdyno riešutus pakepinti iki 210 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 min., kad atšoktų luobelė ir būtų lengva jas pašalinti. Riešutus be luobelės sumalti kartu su 100 g miltų. Sudėti sviestą ir dar permalti, kol ingredientai lygiai pasiskirstys.

Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki baltų putų ir sumaišyti su miltų ir sviesto mase bei likusiais miltais iki vientisos masės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tešlą šaukštu išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 10-12 min.

Kremui į prikaistuvį supilti vyną ir dalį cukraus (15 g). Pakaitinti iki 35°C, kol cukrus pradeda tirpti, ir nukelti nuo kaitros. Trynius išplakti su likusiu cukrumi inde, jį dėti ant garų ir plakti dalimis pilant pašildytą vyną. Taip kaitinti iki 85°C, kol kremas pradeda tirštėti. Tuomet indą su kremu statyti į indą su ledukais ir maišant mažinti temperatūrą, kol pasieks maždaug kambario temperatūrą.

Gautą Zabaione kremą supilti į taures ir valgyti kartu su iškeptais sausainiais.

Skanaus!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų