• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Peršalus čili sriuba gali tapti puikiu vaistu. Gydykitės skaniai!

Ingredientai:

500g maltos jautienos

100g svogūno

620g pomidorų

270g paprikų

pora čili pipiriukų (pagal norimą aštrumo kiekį – galima daugiau ar mažiau)

15g česnako [2 skiltelės. nemažos]

400g konservuotų pupelių [naudoju konservuotas pomidorų padaže]

šaukštelio druskos, maltų saldžiųjų paprikų

0,5 šaukštelio maltos kalendros, pipirų, dar galima dėti aitriųjų paprikų miltelių [pagal norimą aštrumo kiekį]

šiek tiek aliejaus kepimui

tarkuoto sūrio

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimas:

Maltą jautieną apkepam puode su šiek tiek aliejaus. Svogūną ir čili pipiriukus susmulkinam, paprikas supjaustom, česnaką išspaudžiam.Viską dedam į tą patį puodą. Kepam keletą minučių. Per tą laiką verdančiu vandeniu nuplikom pomidorus. Po poros minučių užpilam šaltu vandeniu. Nulupam odeles, pasmulkinam, dedam į puodą. Pagardinam prieskoniais. Viską troškinam ~20 minučių. Tada sudedam pupeles, patroškinam dar porą minučių. Sriubą pertrinam blenderiu. Mums patinka tokia, kad dar būtų ir pakramtyt truputį, todėl sublenderinu ne iki tyrelės.

Patiekiam su tarkuotu sūriu.Taip pat galima pasikepti batono, ištepto česnaku, užtepto sviestu ir pabarstyto krapukais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų