Šis straipsnis atskleis geriausią būdą, kaip valgyti populiarų sveiką maistą.
Nevalgykite grikių su pienu
Grikiai turi daugybę geležies, o pienas – daug kalcio. Vartodami šiuos gaminius atskirai gausite daug naudos sveikatai, tačiau kartu – jie trukdo vienas kitam įsisavinti.
Nevalgykite mėsos naktį
Vakare suvartoti baltymai perkrauna virškinimo sistemos funkcijas ir miegas tampa neramus.
Bulves valgykite su žievele
Sveikiausia bulvių dalis yra kalis, geležis, fosforas ir vitaminas C, kurių daugiausia yra žievelėje. Tačiau, jei bulvės pažaliavo, tikėtina, kad žievelėje yra solanino, kenksmingo toksino. Tokiu atveju, žievelė turėtų būti pašalinta.
Nelupkite kivio
Mes galime gauti 3 kartus daugiau pluošto ir antioksidantų, nugalėti bakterijas, tiesiog vartodami kivio žievelę.
Morkas virkite
Virtos morkos turi daugiau beta-karotino ir liuteino, kuris yra geras regėjimui ir naudingas odos jaunėjimui. Morkų virimas padeda organizmui juos sugerti 5 kartus geriau.
Česnako iškart nedėkite į patiekalą
Labai naudinga česnako, vadinamo allicinu, sudėtinė dalis, kai sumaišomi 2 fermentai „užrakinti“ skirtingose česnako dalyse. Pjaustydami česnako skiltelę, šie fermentai pagaliau gauna laisvę ir taip apsaugo mus nuo įvairių ligų, taip pat slopina vėžio ląstelių vystymąsi.
Tačiau „atrakinimo“ procesas užtrunka, todėl geriausia supjausčius česnaką šiek tiek palaukti prieš dedant į patiekalą.